Команда «Маленька перерва» гідно представила Хмельниччину на XIX Всеукраїнському фестивалі Дружин юних пожежних

Команда «Маленька перерва» гідно представила Хмельниччину на XIX Всеукраїнському фестивалі Дружин юних пожежних

17.09.13 08:24 0 985
З 4 по 12 вересня в дитячому оздоровчому таборі «Юність» у селищі Заозерне міста Євпаторія відбувся XIX Всеукраїнський фестиваль Дружин юних пожежних. За першість боролися 27 найкращих команд із усієї України.

Протягом тижня більше 200 дітей демонстрували свою майстерність, випробовували свої сили у конкурсах «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка» та «Плакат соціальної реклами».

Хмельницьку область на фестивалі представляла команда Дружин юних пожежних-рятівників «Маленька перерва», яка уже протягом 12 років під керівництвом Сергія Шпітька представляє Хмельниччину на Всеукраїнському рівні. Поїздка стала можливою завдяки підтримці Головного управління ДСНС у Хмельницькій області, Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та добровільного пожежного товариства Хмельниччини.

Цього річ команду-переможницю Хмельницької області представляли: Вікторія Рихлінська, Віта Друзь, Василь Кондратюк, Денис Грищук, Володимир Чиж та Дмитро Сівач. Колектив вихователів та організаторів фестивалю висловлюють щиру подяку батькам талановитих дітей, а також директору Великочернятинської загальноосвітньої школи Анатолію Франко та ректору Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інні Шоробурі за підтримку талановитої молоді.

В перший день змагань команди-учасниці показали свою майстерність у конкурсі «Візитка». Наступним етапом фестивалю був конкурс «Домашнє завдання», де кожна команда повинна була підготувати виступ на тему: «Рятувальник – гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини».

Найбільш складним конкурсом на фестивалі став «Безпечна прогулянка». Він складався з кількох логічно пов’язаних вправ і проходив у формі крос-походу. Кожен конкурсант мав переправитися на інший бік прірви по мотузці, вправно користуватися ручним пожежним стволом, розпізнати отруйні гриби, уміти допомогти людині, яка тоне, вправно зорієнтуватися на місцевості та показати інші спортивні вміння діяти при виникненні надзвичайної ситуації. Переможцем вважалася та дружина, яка на проходження конкурсу витратила найменше часу.

Завершальним етапом фестивалю став конкурс малювання плакату соціальної реклами.

За результатами всіх етапів XIX Всеукраїнського фестивалю команда ДЮП «Маленька перерва» виборола першість у номінації «За краще висвітлення теми з безпеки життєдіяльності». Крім цього, юні ДЮПівці Хмельниччини у тяжких змаганнях вибороли «срібло» у конкурсі «Переправа» та «бронзу» у «Орієнтуванні на місцевості» серед 27 кращих команд із усієї України.

Тож можна із впевненістю зазначити, що Всеукраїнський рух Дружин юних пожежних залишається невід’ємною частиною виховання у підростаючого покоління почуття відповідальності за життя і здоров’я своїх однолітків, а також виносить на високий щабель щоденну героїчну працю вогнеборців.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Тейшейра: "Реал Сосьєдад" ...

КОМЕНТАРІ