На Хмельниччині подільські митники зацікавили великих імпортерів електронними сервісами Міндоходів

На Хмельниччині подільські митники зацікавили великих імпортерів електронними сервісами Міндоходів

17.09.13 08:31 0 867
Діалог між сторонами відбувся у форматі «круглого столу», яка була проведена у приміщенні митного посту «Хмельницький-Центральний».

Розмову із найбільшими на Хмельниччині імпортерами бюджетоформуючих товарів розпочав перший заступник начальника Хмельницької митниці Міндоходів Михайло Кацан, який звернув увагу присутніх на те, що основними принципами та пріоритетами діяльності Міністерства доходів та зборів України є удосконалення системи адміністрування митних та податкових платежів, спрощення документообігу, підвищення якості митного та податкового сервісу, мінімізація часу на обслуговування тощо. Окремо посадовець зупинився на перевагах електронного декларування товарів.

Підприємці ж, у свою чергу, вели мову про проблеми, які іноді виникають у клієнтів митниці під час митного оформлення товарів, що, зрештою, негативно позначається на зовнішньоекономічній активності вітчизняного бізнесу. Відповідаючи на запитання, міндоходівці роз’яснювали

зміни до Митного кодексу в умовах адміністративної реформи, пояснювали особливості розміщення товарів у відповідні митні режими.

Водночас представники бізнесу дали позитивну оцінку крокам Міністерства, спрямованим на спрощення ведення бізнесу.

«Спрощення документообігу та електронне декларування товарів позитивно вплинули на ведення зовнішньоекономічної діяльності підприємств регіону, – відзначив учасник зустрічі директор по зовнішньоекономічних зв’язках ПАТ «УЕА» Валерій Кутний. – Наразі діалог між Хмельницькою митницею Міндоходів та суб’єктами господарювання краю піднесено на високий рівень відкритості та взаєморозуміння, що позитивно впливає на співпрацю між державою та бізнесом».

На завершення зустрічі сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю в напрямку вирішення проблемних питань, які можуть впливати на здійснення успішного ведення бізнесу підприємств Хмельниччини.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хопкінс готовий побити ...
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ