Цьогоріч понад 9 тисяч хмельничан зареєструвалися як платники податків

Цьогоріч понад 9 тисяч хмельничан зареєструвалися як платники податків

17.09.13 08:15 0 856
Саме стільки реєстраційних номерів облікової картки платника податків видано протягом восьми місяців поточного року у Центрі обслуговування платників податків при ДПІ у м. Хмельницькому ГУ Міндоходів у Хмельницькій області.

Минулого ж року хмельничанам було видано 14286 таких реєстраційних номерів. Також чимала кількість відповідних довідок видається у Центрі громадянам повторно – через втрату довідки чи її псування.

Цікаво, що у поточному році 157 мешканців обласного центру відмовилися від реєстраційного номера через релігійні переконання.

Нагадаємо, що отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків громадяни України або їх уповноважені особи можуть, звернувшись до територіального органу Міндоходів за місцем проживання. Довідка видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення.

Якщо реєстраційний номер потрібен неповнолітній особі і вона ще не має паспорта, то отримати для неї довідку може один з її батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Облік громадян, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім'ям, по батькові та серією і номером паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків. Для відмови такі громадяни мають подати до ДПІ Повідомлення за формою № 1П.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: WTA Сеул. Світоліна ...

КОМЕНТАРІ