На території України очікується зниження інтенсивності опадів

На території України очікується зниження інтенсивності опадів

17.09.13 08:09 0 728
Упродовж поточного тижня на території України очікується зниження інтенсивності опадів.

«У багатьох населених пунктах країни упродовж вихідних днів випала кількість опадів, що наближалася до місячної норми, а подекуди вона навіть перевищила ці показники. Протягом найближчих днів очікується зниження інтенсивності випадіння дощів», – про це під час брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

За його словами, протягом 14-15 вересня найінтенсивніші дощі спостерігалися у центральних областях (Кіровоградська, Черкаська, Вінницька), а також на Одещині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Житомирщині. Кількість опадів тут досягала 40-65 мм.

Ці опади сприяли незначному підвищенню рівнів води у річках (5-20 см). Особливо це стосується водойм Полісся, а також центральних областей – р. Південний Буг та приток р. Дніпро.

Анатолій Прокопенко повідомив, що 16-17 серпня на території України переважатиме область підвищеного атмосферного тиску, без істотних опадів. Лише на крайньому заході, куди наблизиться атмосферний фронт чергового скандинавського циклону, у другій половині дня 17 вересня очікується проходження короткочасних дощів. Протягом 18 вересня цей атмосферний фронт переміститься до східних областей України, тому на значній частині території, крім Приазов’я, упродовж 18-19 вересня пройдуть дощі, подекуди (західні, Вінницька, Одеська, Миколаївська області) сильні.

Температура повітря 16 вересня становитиме +15…+20 °С, 17 вересня – +17…+22 °С. 18-19 вересня на заході показники стовпчиків термометрів сягатимуть +17…+22 °С, у Криму та Приазов’ї – до +25 °С, у західних, Вінницькій, Одеській областях, а 19 вересня по всій Україні, окрім півдня та сходу, – +13…+19 °С.

19-20 вересня зберігатиметься дощова погода. Найбільш інтенсивні опади очікуються на півдні та сході країни. З 21-22 вересня спостерігатиметься припинення інтенсивності опадів на більшій частині території. Температура повітря вдень +15…+21 °С, на півночі 20-21 вересня – +20…+25 °С.

«Починаючи з 23 вересня і до кінця місяця, за винятком 26-27 вересня, в Україні очікуються неістотні опади. Температура коливатиметься у межах +15…+24 °С; у західних областях вона знизиться на 2-5 градусів», – зазначив представник Гідрометцентру.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обіг ресторанного ...
Наступна новина: У Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ