Команда Дружин юних пожежних «Полум’яні соколи» стала призером XIX Всеукраїнського фестивалю ДЮП

Команда Дружин юних пожежних «Полум’яні соколи» стала призером XIX Всеукраїнського фестивалю ДЮП

17.09.13 08:34 0 1133
З 4 по 12 вересня у дитячому оздоровчому центрі «Юність» розташованому неподалік від м.Євпаторія АР Крим пройшов заключний етап ХІХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. У Фестивалі взяли участь 27 команд ДЮП з усіх куточків України, а це близько 200 дітей.

Фестиваль проводиться щороку з метою навчання дітей та підлітків правилам безпечної поведінки, формування позитивного образу професії рятувальника серед учнівської молоді та популяризації здорового способу життя. Організаторами заходу є Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

Цьогоріч на ХІХ Всеукраїнському фестивалі ДЮП Івано-Франківську область представляла команда «Полум’яні соколи» Комарівської загальноосвітньої школи Галицького району.

Програмою Фестивалю було передбачено участь у таких конкурсах, як «Візитка», «Домашнє завдання», «Соціальний плакат» та «Безпечна прогулянка». До складу журі, яке оцінювало виступи команд, ввійшли народні артисти України, заслужені діячі культури, фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Виховання у дітей духу патріотизму, поваги до героїчної професії рятувальника, бажання служити на благо країни і народу – всі ці якості зараз дуже рідкісні і дуже потрібні. За 19 років історії Фестивалю Дружин юних пожежних деякі з наших учасників вже навіть стали співробітниками Служби порятунку «101». Радісно, що всі ці талановиті діти – наша нова зміна!», –підкреслив в ході урочистого відкриття Фестивалю директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) ДСНС України Артем Козленко.

Програма Фестивалю розпочалася конкурсом «Візитка», яка передбачала представлення команди протягом трьох хвилин у формі візитної картки, метою якого є ознайомлення учасників Фестивалю з членами команди, її діяльністю в напрямку навчання однолітків правилам поводження під час виникнення надзвичайних ситуацій та їх запобігання. Оцінювання даного конкурсу здійснювалось за такими критеріями, як: відповідність жанру, розкриття теми, виконавська майстерність та оригінальність сценарію.

Другим етапом конкурсної програми було «Домашнє завдання». Даний конкурс передбачав представлення виступу команди на тему «Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини». Оцінювання виступів команд юних пожежних у конкурсі здійснювалося за наступними номінаціями: театральна майстерність, яскравість образу, кращий творчий задум, майстерність втілення теми, оригінальність розкриття теми, хореографічна майстерність, вокальна майстерність, згуртованість і єдність команди, влучний гумор.

За підсумками перших двох конкурсів юні рятувальники з Івано-Франківщини – команда «Полум’яні соколи» - стала лауреатом XIX Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних в номінації «За кращий дебют на фестивалі».

Далі конкурсну програму продовжив конкурс – «Безпечна прогулянка». На початку конкурсу кожна команда юних пожежних отримала маршрутний лист із завданнями, де було зазначено порядок проходження етапів. Спортивні змагання проходили на відкритій території, під час яких діти повинні були зорієнтуватись як правильно діяти в різних ситуаціях: вправно користуватися пожежним спорядженням, орієнтуватися на місцевості, розрізняти отруйні гриби від їстівних, надавати першу медичну допомогу, долати навісну переправу, зав’язувати спеціальні вузли різними способами та умовно рятувати потерпілого на воді за допомогою спеціального спорядження. Саме завдяки згуртованості і відповідній фізичній підготовці команда Івано-Франківської області ”Полум’яні соколи” зайняла 2-ге загальнокомандне місце в конкурсі «Безпечна прогулянка». Зокрема, юні рятувальники з Прикарпаття стали переможцями етапу «Рятувальна мотузка» та призерами етапу «Влучний ствольщик».

В цілому команди Дружин юних пожежних гідно демонстрували свої знання в рятувальній справі і показали свої уміння і таланти на всіх етапах конкурсів.

За підсумками конкурсної програми Фестивалю «Гран-прі» XIХ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних виборола команда з Вінницької області.

Цікавою і різноманітною була і позаконкурсна програма: конкурси «Містер» та «Міс» Фестивалю. Учасниця команди ДЮП Івано-Франківської області Ангеліна Данилюк в конкурсі «Міс Фестивалю - 2013» здобула титул «І Віце-міс» і була нагороджена дипломом.

10 вересня у дитячому оздоровчому центрі «Юність» відбулася урочиста церемонія закриття XIХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних та нагородження переможців змагань. На урочистій церемонії юних рятувальників привітав директор Департаменту персоналу ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Олександр Євсюков. «Уже вкотре нас зібрало яскраве свято мужності, професійності та творчості – зліт кращих команд Дружин юних пожежних. Повірте, ми надзвичайно пишаємося вами. Незалежно від того, яким титулом відзначений кожен з вас, знайте, що ви найкращі! А рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, чиїми добрими друзями і помічниками ви вже є, будуть чекати на вас, як на добру зміну собі через декілька років. Бажаю нових успіхів та досягнень!», – наголосив Олександр Євсюков. З перемогою юних рятувальників привітали також начальник ГУ ДСНС України в АР Крим генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Шахов, представники Добровільного пожежного товариства України, Міністерства науки та освіти, молоді та спорту в АР Крим.

На святковій церемонії закриття Фестивалю всі учасники змагань були нагороджені грамотами, цінними подарунками, а також заохочувальними призами від організаторів заходу. Урочистості з нагоди закриття Фестивалю завершилися святковим концертом та феєрверком.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку влада допоможе ...
Наступна новина: WTA Гуанчжоу. Надія Кіченок ...

КОМЕНТАРІ