У Львівській області в Яворові відбулась ІІ частина Міжнародної наукової конференції з нагоди 330-ї річниці битви під Віднем

У Львівській області в Яворові відбулась ІІ частина Міжнародної наукової конференції з нагоди 330-ї річниці битви під Віднем

17.09.13 08:33 0 909
13 вересня у м. Яворові відбулась ІІ частина Міжнародної наукової конференції з нагоди 330-ї річниці битви під Віднем, участь у якій взяли науковці із України, Республіки Польщі та Австрійської Республіки.

З доповіддю «Віденська битва 1683 р.» виступив професор інституту історії України НАНУ Тарас Чухліб. Магістр Єжи Конашевський вів мову про історичну постать Короля Яна ІІІ Собеського. Магістр Джоанна Елжбета Потачек доповіла на тему «Яворівські євреї XVII століття».

В рамках конференції відбулась презентація книжки «Спогади яворівців», автора Марка Грамського, у перекладі Святослава Різника.

В мистецькій частині заходу учні гімназії ім. Короля Яна ІІІ Собеського м. Любачева показали виставу «Король Ян ІІІ Собеський у Яворівському замку».

14 вересня 2013 року учасники конференції взяли участь у відкритті меморіальної таблиці козакам у Львові та помандрували слідами короля Яна ІІІ Собеського. Відвідали Олеський та Підгорецький замки.

Наукова конференція відбулася з ініціативи Яворівського осередку Товариства польської культури землі Львівської, державної Вищої технічно-економічної школи. За підтримки Яворівської райдержадміністрації, представників органів місцевого самоврядування Ярославського й Любачівського повітів (Республіка Польща), Генерального консульства Республіки Польща у Львові та з метою відзначення 330-ї річниці Віденської відсічі.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ