Франція, США і Великобританія хочуть «сильної» резолюції ООН по Сирії

Франція, США і Великобританія хочуть «сильної» резолюції ООН по Сирії

17.09.13 08:21 0 704
Франція, Великобританія і США погодилися домагатися ухвалення «сильної і надійної» резолюції ООН із визначенням точних термінів для позбавлення Сирії хімічної зброї. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Офіс президента Франції Франсуа Олланда оголосив про таке рішення за підсумками шніх переговорів у Парижі між міністрами закордонних справ трьох країн.

ООН має оприлюднити звіт про імовірне використання хімічної зброї 21 серпня в передмісті Дамаска.

Президент США Барак Обама заявляє, що Вашингтон має докази застосування режимом президента Сирії Башара Асада хімічної зброї, внаслідок чого 21 серпня загинули понад 1,4 тисячі людей.

Напередодні шніх переговорів у Парижі президент Франції Франсуа Олланд припустив, що ООН може вже цього тижня ухвалити резолюцію щодо Сирії.

Він привітав американсько-російську домовленість по сирійському питанню і наголосив, що, на його думку, дипломатичне вирішення конфлікту у Сирії можливе. Водночас, за словами французького президента, знімати з порядку денного питання можливого військового втручання поки не варто.

«Чому нам варто думати про цю домовленість? Думаю, це важливий крок. Однак це точно не кінець», – зазначив Олланд.

Досягнута минулого тижня американсько-російська домовленість зобов’язує Сирію протягом тижня надати дані про свою хімічну зброю і знищити усі її запаси до середини наступного року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ