Сучасну діагностичну лабораторію відкрили у Тернополі

Сучасну діагностичну лабораторію відкрили у Тернополі

17.09.13 08:06 0 872
Нову сучасну діагностичну лабораторію особливо небезпечних інфекцій відкрили у Тернополі за адресою: вул. Федьковича, 13. Це результат співпраці України та Сполучених Штатів Америки. Лабораторія відповідає найсучаснішим вимогам, забезпечена всім необхідним технічним та лабораторним обладнанням. Важливим для нашої області буде проведення лабораторного моніторингу за особливо небезпечними інфекціями з метою профілактики захворювань серед населення та відповідно зменшення біологічної загрози занесення карантинних інфекцій. Обслуговувати лабораторія буде не тільки Тернопільську, але й Чернівецьку область.

Урочисте відкриття закладу відбулося 16 вересня за участю Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джеффрі Пайєтт. Також на урочистості прибули міський голова Тернополя Сергій Надал, керівники облдержадміністрації, обласної ради, лікувальних закладів, громадськість.

Звертаючись до присутніх на урочистостях міський голова звернув увагу на позитивний досвід співпраці між Тернополем та США, оскільки американське місто Йонкерс є містом-партнером Тернополя.

«В першу чергу від імені всієї громади міста Тернополя я хочу подякувати уряду Сполучених Штатів Америки за ту допомогу, яку він надає нашій країні. Дякую за ті проекти, які фінансуються американською стороною. Для нас дуже важливий досвід США та допомога для розвитку демократичного суспільства», - зауважив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: в області до ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ