За сприяння Уряду США на Тернопільщині відкрили надсучасну діагностичну лабораторію

За сприяння Уряду США на Тернопільщині відкрили надсучасну діагностичну лабораторію

17.09.13 08:22 0 764
Нова діагностична лабораторія Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Державної санітарно – епідеміологічної служби України» відкрита за сприяння уряду США, в рамках проектів міжнародної технічної допомоги «Зменшення біологічної загрози в Україні» і «Впровадження електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями та системи контролю патогенів в Україні». Метою її діяльності є реалізація як традиційних, так і надсучасних методів виявлення та діагностики збудників особливо небезпечних інфекцій.

Участь у відкритті взяли голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, Надзвичайний і повноважний Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт, керівництво обласної та міської рад.

«Наша область отримала надпотужну лабораторію з великою кількістю надсучасного обладнання і найновіших методів лабораторних досліджень. Ця лабораторія буде слугувати гарантом в захисті населення нашого краю від багатьох недуг. Це серйозний крок до зменшення загрози для населення» - заявив під час відкриття лабораторії Валентин Хоптян.

Питання будівництва лабораторії є своєчасним, адже зараз проводиться реформування санітарно – епідеміологічної служби, коли взамін старих структур створюються обласні лабораторні центри мета яких: діагностувати найбільш небезпечні інфекційні захворювання, які реєструються в світі і зокрема, в Україні, проводити їх моніторинг та цілеспрямовано працювати на випередження захворюваності людей.

Як заявив Надзвичайний і повноважний Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт те, що уряд США сприяв відкриттю лабораторії у Тернополі – є ознакою партнерства. «Лабораторія служитиме на благо тернополян. Це – заклад світового рівня, який ми спільно збудували. Я надіюся, що наша програма «Зменшення біологічної загрози в Україні» буде й надалі працювати, а відтак, партнерство між США і Тернопільщиною буде розвиватися», - заявив пан Посол.

Нова діагностична лабораторія Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Державної санітарно – епідеміологічної служби України» працюватиме для двох областей: Тернопільської і Чернівецької. Подібна лабораторія є ще в Ужгороді.

Як відзначив Валентин Хоптян, важливість події є актуальною напередодні підготовки України до вступу в Європейське співтовариство. Відтак, область завдяки новим об`єктам зможе демонструвати високі стандарти життя. Очільник регіону поінформував пана Посла, що згідно з програмою Президента України, влада області намагається зробити все для забезпечення якісних умов життя людей незалежно від місця проживання - чи в містах, чи селах.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян передав через Посла слова вдячності Уряду США за допомогу, яку отримала область у якості сучасної лабораторії. Також очільник області запросив Джеффрі Р. Пайєтта ще раз відвідати наш край, аби ближче познайомитися з його культурою та традиціями. Голова ОДА поінформував Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні про привабливість Тернопільщини, яка славиться великою кількістю замків, унікальними печерами та красивими ріками. Також Валентин Хоптян запевнив пана Посла, що Україна, яка є досить молодою країною, готова вчитися, розвиватися і зробити все, щоб збудувати ту державу, за яку боролися наші предки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ