Львівські міліціонери-транспортники взяли участь у Військовому паломництві до духовного центру в селі Зарваниця

Львівські міліціонери-транспортники взяли участь у Військовому паломництві до духовного центру в селі Зарваниця

17.09.13 10:25 0 1067
Протягом 13-15 вересня транспортні правоохоронці на Львівській залізниці брали участь у V-му ювілейному Всеукраїнському військовому паломництві до Марійського центру Західного Поділля - чудотворного місця явлення Божої Матері у селі Зарваниця.

Зарваницька ікона Божої Матері являється однією із найдавніших ікон України, а також проявляє чудотворні властивості. Люди з надією та молитвами прибувають у чудотворне місце задля вирішення життєвих питань за допомогою Божої ласки.

Цьогорічне паломництво проведене в Рік віри та приурочене 1025-річчя Хрещення Русі-України. Проща військового паломництва проходила під єдиним гаслом: «Один Господь, одна віра, одне Хрещення» (Еф 4,5). Даний захід організований за сприяння Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур та Міністерства оборони України. Молитовна підтримка та благословення відбулось за участю військового єпископа – владики Михаїла (Колтуна), керівника Департаменту. Відвідали прощу цьогоріч і іноземні представники духовенства Німеччини та Хорватії на чолі з головними капеланами військових ординаріатів.

Взяти участь у паломництві виявили бажання понад 1500 людей з різних куточків нашої держави. Серед присутніх були делегації Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, Внутрішніх військ, Державної прикордонної служби України, Військово-морських сил, Державної пенітенціарної служби України, а також представники українського козацтва.

В урочистій обстановці паломники перед парафіяльною Церквою Пресвятої Тройці взяли участь у молебні до Пресвятої Богородиці. Кожен бажаючий міг доторкнутись до чудотворної ікони, відчути частинку Бога у душі.

По завершенню молебню священнослужителі провели панахиду за загиблими військовослужбовцями та правоохоронцями, які поклали своє життя захищаючи життя інших людей, а також покладанням квітів до пам’ятного знака загиблим за волю України.

Біля церкви красиво вишикувана колона з числа військовослужбовців та правоохоронців з прапорами, стройовим кроком під стройовий марш попрямували до площі Собору головного місця паломників –скульптури Матері Божої, для відкриття заходу. Під час відкриття оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зіграв гімн України.

Міліціонери Управління МВС України на Львівській залізниці, ЛВ на станції Львів та Тернопіль пройшовши колоною до площі відбули до читання святої літургії. Особлива атмосфера створила неперевершений дух паломництва, що об’єднав спільною молитвою. Представники іноземного духовенства висловили своє захоплення, адже духовна істина для усіх паломників єдина - віра у Бога. Спільний захід для військовослужбовців та правоохоронців необхідний тим, щоб кожна людина, будучи у погонах, не забувала за поклик у серці до Бога.

Представників усіх відомств разом із владикою Михаїлом було запрошено до посадки «ювілейних дерев» в парку Собору, щоб показати людям хороший приклад для збереження та відновлення навколишнього середовища.

Завершення заходу відбулось за участю оркестру. Святкову концертну програму представляли військові музиканти, які виконували духовний репертуар та церковні пісні. Веселими танцями радували присутніх колектив народного танцю. Оркестр презентував оточуючим незвичну манеру виконання – поєднання гри на музичних інструментах водночас із танцями.

Наприкінці паломники транспортної міліції на Львівській залізниці продовжили ходу хресною дорогою, дорогою шляху Ісуса Христа. Кожна стація зроблена у вигляді невеличкої каплички, де відображено шлях на Голгофу.

Міліціонери та їх сім’ї висловили своє захоплення організаторам такого роду заходу, адже віра повинна бути у серцях кожної людини, усвідомлення та відчуття має прийти до кожного окремо. Духовна праця цих богослужінь прилучає усіх бути ближчими до Бога, а також віднайти кожному суть людського буття, - зазначив заступник начальника кадрового забезпечення Управління МВС України на Львівській залізниці підполковник міліції Віктор Лисак.

В наступному році правоохоронці бажають знову взяти участь у паломництві та залучити своїх колег.

Підрозділ по зв’язках громадськістю

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці зупинили ...
Наступна новина: Міліція Сумщини відчинила ...

КОМЕНТАРІ