На Вінниччині міліція подбала про безпеку вірян під час святкування тисячоліття заснування Лядівського монастиря

На Вінниччині міліція подбала про безпеку вірян під час святкування тисячоліття заснування Лядівського монастиря

17.09.13 11:28 0 839
14-15 вересня один з найстаріших монастирів в Україні Свято-Усікновенський Лядівський скельний чоловічий монастир, що на Вінниччині, відзначав своє тисячоліття. Вінницька міліція подбала про безпеку вірян, які взяли участь у святкуванні.

Лядовський Усікновенський скельний чоловічий монастир заснований у 1013 році родоначальником руського чернецтва преподобним Антонієм Печерським на його шляху зі святої гори Афон до Києва. Історики називають Лядовську обитель дивним пам'ятником загадкового минулого, і відзначають його духовну і культурну значимість протягом тисячоліття.

Попри дощову погоду, у святкуваннях взяли участь близько 15 тисяч паломників зі всієї України та зарубіжжя, настоятелі православних церков.

За словами начальника Управління громадської безпеки УМВС полковника міліції Володимира Лисого, вінницькою міліцією були вжиті посилені заходи безпеки, аби ніщо не зіпсувало свято тисячам людей. На охорону громадського порядку були залучені 250 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ. Перед святкуваннями територію монастиря обстежили вибухотехніки та працівники кінологічної служби, після чого вона була взята під охорону.

На автошляху Вінниця - Могилів-Подільський та в районі монастиря працівники Державтоінспекції забезпечили належний нагляд за дорожнім рухом.

Жодного правопорушення під час проведення урочистостей та Лядівського ярмарку не було зафіксовано.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські міліціонери ...
Наступна новина: 13-річного школяра, якого ...

КОМЕНТАРІ