Віталій Захарченко:

Віталій Захарченко: "Для ефективної боротьби з рейдерством потрібно визначити це поняття законодавчо"

17.09.13 12:05 0 856
Про це Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив на своєму блозі після участі у засіданні Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова.

За словами очільника МВС, на засіданні комісії, діяльність якої було поновлено у травні цього року, було розглянуто ряд важливих питань: розробка Державної антирейдерської стратегії, проект закону про внесення змін до кримінального кодексу України.

– Що стосується практичних дій, то за всіма зверненнями підприємств визначена роль кожного відомства у вирішенні порушених питань, – зазначив Віталій Захарченко.

За його словами, Міністерством внутрішніх справ взято на контроль хід розслідування спроби захоплення санаторію для дітей з батьками на Львівщині, будуть проведені перевірки щодо ситуації навколо бази відпочинку Українського товариства сліпих у Києві та фактів захоплення схилів моря і прибережної смуги в м. Одеса.

Віталій Захарченко наголосив, що важливим залишається питання прийняття спеціального антирейдерського закону, адже зараз навіть саме поняття «рейдерство» законодавчо не визначене.

– Такий закон дасть змогу більш ефективно боротися із протиправним поглинанням та захопленням суб'єктів господарювання. Крім того, він зробить обов'язковими підготовку та реалізацію державних антирейдерських програм, спрямованих на забезпечення правової і економічної захищеності підприємців, – підкреслив Міністр внутрішніх справ України.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За підозрою викрадення ...
Наступна новина: Стартували змагання ...

КОМЕНТАРІ