Ракети «земля-земля» із зарином були застосовані у Дамаску – ООН

Ракети «земля-земля» із зарином були застосовані у Дамаску – ООН

17.09.13 12:30 0 945
Інспектори ООН, які працювали в Сирії, стверджують , що вони мають «чіткі і переконливі» докази хімічної атаки мирних жителів, включаючи дітей, поблизу Дамаска 21 серпня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Висновки експертів представив у понеділок на нараді Ради безпеки ООН генеральний секретар цієї міжнародної організації Пан Ґі Мун. Згідно з цими даними, в передмісті Гута сирійської столиці у другій половині серпня були застосовані ракети класу «земля –земля» , що містили нервово-паралітичну речовину зарин. Загинули сотні людей. Інспектори не були уповноважені шукати відповіді на питання, хто саме застосував газ. Пан Ґі Мун назвав цю хімічну атаку «військовим злочином».

Дамаск заперечує звинувачення США і їх союзників в причетності до застосування хімзброї . Минулого тижня за участю міністрів закордонних справ Росії і США була досягнута домовленість про передачу сирійською владою всієї інформації про хімічний арсенал Дамаска і подальше знищення цієї зброї. Сполучені Штати, Великобританія і Франція наполягають на ухваленні ООН резолюції про «серйозні наслідки» для Сирії в разі невиконання нею своїх зобов'язань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стартували змагання ...
Наступна новина: Щонайменше 12 людей ...

КОМЕНТАРІ