«Торговельна війна» з Росією це етап формування незалежності України – Тимошенко

«Торговельна війна» з Росією це етап формування незалежності України – Тимошенко

17.09.13 13:08 0 727
Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає «торговельну війну» з Росією передостаннім етапом формування повної незалежності України від колишньої радянської імперії. Про це вона сказала в інтерв’ю «Українській правді». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я вважаю її третім, передостаннім етапом формування повної незалежності України від колишньої радянської імперії. Перший етап ми пройшли в 1991 році, коли отримали політичну незалежність — наш вистражданий державний суверенітет, 22-у річницю якого ми щойно відсвяткували.

Другий етап — це формування нашої енергетичної незалежності. Ми його подолали під час газової кризи 2009-го року, в той момент, коли підписали таку «кляту» газову угоду зі справжніми ринковими цінами на газ», – зауважила Тимошенко.

На її переконання, Україна через «фінансові втрати, через економічний біль розриває пуповину своєї залежності від ризикованих, небезпечних, політизованих ринків збуту, які більше схожі на мінне поле, ніж на зону вільної торгівлі.

Цією «торговельною війною» Росія примушує «нас пройти важку ломку остаточного розриву політзалежної виробничої кооперації, яку ми успадкували від Радянського Союзу».

Раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв зазначав, що підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: У Волинській області з 1 ...

КОМЕНТАРІ