В Закарпатській області безвихідь злиденних чи популярний бізнес?

В Закарпатській області безвихідь злиденних чи популярний бізнес?

17.09.13 13:14 0 893
Серце стискається, коли бачимо, як на вулиці просять милостиню. Особливо, якщо на руках у горе-матері маленька дитина. Але чи робимо ми добро, коли подаємо гроші?

Чи справді ця жінка з немовлям на руках потребує матеріальної допомоги? Адже держава виплачує їй після народження дитини чималі кошти…

Професійне жебрацтво – досить прибутковий бізнес. І справа ту зовсім не в тому, щоб купити поїсти чи придбати ліки для дитини, як ми часто чуємо від самих жебрачок. Нещасних немовлят частенько напоюють снотворним або алкоголем, щоб ті тихо спали під час «робочого дня»… Якщо в такої горе-матері дитина до трьох років виживе, то вже й сама навчиться заробляти, пускаючи сльозу й викликаючи жалість...

На жаль, такі діти не уявляють собі іншого життя, коли повиростають. Працювати з них ніхто не буде, адже жебрацтво - це легкий бізнес, за який не платять податки... Жахливо, що іноді для жебрацтва дітей беруть «напрокат» чи викрадають в батьків- алкоголіків!

Пам’ятайте, що ваша милостиня, подана вуличним попрошайкам, спонукає все більше розвиватися жебрацтву в Україні. в державі зареєстровано чимало благодійних організацій, що допомагають громадянам, які дійсно цього потребують. Тож допоможіть людям через ці фонди, чи просто зайдіть до одиноких пенсіонерів, купіть їм ліки, їжу, принесіть бідній сім’ї одяг для дітей.

Міліція не закликає бути безсердечними. Треба допомагати один одному, проте нехай не жебрацтво (цей жорстокий бізнес) стане національною рисою українців, а милосердя.

- За втягнення неповнолітніх у жебракування передбачено кримінальну відповідальність. За це карають позбавленням волі від трьох до десяти років. Окрема стаття Кримінального кодексу стосується використання дорослими немовлят для жебракування, – повідомляє начальник Рахівського райвідділу міліції Віталій Шимоняк.

Олеся Чайковська,

Рахівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ