У Волинській області митний контроль окремих видів товарів здійснюється у першочерговому порядку, – Ягодинська митниця Міндоходів

У Волинській області митний контроль окремих видів товарів здійснюється у першочерговому порядку, – Ягодинська митниця Міндоходів

17.09.13 13:21 0 920
Митний контроль вантажів, що необхідні для подолання форс-мажорних обставин (наслідків стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій), відбувається першочергово, – повідомили у Ягодинській митниці Міндоходів. Ця норма передбачена ст.360 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI із змінами та доповненнями.

Першочерговому митному контролю також підлягають переміщувані живі тварини, органи та інші анатомічні матеріали людини для потреб трансплантації, товари, що мають обмежений строк чи особливий строк зберігання, вантажі військового призначення, радіоактивні матеріали; фото –, аудіо – і відеоматеріали для засобів масової інформації, товари міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, товари, що переміщуються в рамках угод про виробничу кооперацію та за процедурою МДП за наявності відповідних дозвільних документів.

Слід зазначити, що огляд або, при певних умовах, переогляд таких товарів, а також взяття проб та зразків цих товарів, здійснюється тільки за виняткових обставин.

Довідково: за процедурою МДП вантажі в обов’язковому порядку переміщуються за наявності Carnet TIR (книжки МДП).

Книжка МДП – це митний вантажосупровідний документ, який дає право перевозити вантажі через кордон держав в опломбованих митницею кузовах автомобілів чи контейнерах за спрощеними митними процедурами. Документ дозволяє автомобільні перевезення вантажів (які здійснюються в автофургонах, трейлерах, напівтрейлерах і контейнерах) між державами, які приєднались до Митної конвенції про міжнародні перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП від 14 листопада 1975 р. (Конвенція МДП, Женева).

Книжка МДП складається із відривних та невідривних аркушів. Відривні аркуші залишаються для митного контролю в митниці при проходженні через неї автотранспортного засобу із вантажем.

Фахівці Ягодинської митниці Міндоходів наголошують, що для першочергового митного контролю всі автомобільні транспортні засоби повинні мати відповідні дозволи митних органів на перевезення ними товарів під митними печатками та пломбами (Свідоцтва про допущення).

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Тячівщині ...
Наступна новина: Правоохоронці оперативно ...

КОМЕНТАРІ