У Волинській області консультацію щодо системи державної реєстрації, її основні принципи та переваги громадськість може отримати як через офіційні веб-портали, так і соціальні мережі

У Волинській області консультацію щодо системи державної реєстрації, її основні принципи та переваги громадськість може отримати як через офіційні веб-портали, так і соціальні мережі

17.09.13 13:14 0 645
Стан роботи реєстраційної служби головного та територіальних управлінь юстиції із підвищення рівня правових знань громадян та навичок у застосуванні законодавства у сфері реєстраційної діяльності – головне питання, що розглядалося під час засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з питань правової освіти населення.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, нововведення щодо реалізації державної політики у сферах державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань, друкованих засобів масової потребують широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

Так, з метою донесення до відома громадськості інформації про систему державної реєстрації, її основних принципів та переваг, на веб-сайті головного управління юстиції у Волинській області у відповідних розділах розміщена інформація про порядок реєстрації, нормативно-правова база, перелік структурних підрозділів, що забезпечують реалізацію повноважень Укрдержреєстру у відповідній сфері, та контактні телефони. Крім того, розміщено інформаційно-роз’яснювальні матеріали: листи-роз’яснення, зразки документів тощо. Також реєстраційною службою Головного управління юстиції в області розпочато надання консультацій за допомогою соціальної мережі Facebook та телефонного зв'язку. Кожен громадянин може поставити запитання, що стосуються державної реєстрації та отримати кваліфіковану відповідь фахівців відомства. Крім того, для забезпечення доступу до послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет реєстраційною службою області запроваджено попередній запис громадян на прийом для подання документів.

Зазначалося, що роз'яснювальна робота проводиться також за посередництвом засобів масової інформації. З початку року органами державної реєстрації прав територіальних управлінь юстиції розміщено понад 100 таких матеріалів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Рівненщині винуватець ...

КОМЕНТАРІ