В Івано-Франківську міське управління держказначейства ігнорує співпрацю з міською владою та через ЗМІ скидає всю провину на міських урядників

В Івано-Франківську міське управління держказначейства ігнорує співпрацю з міською владою та через ЗМІ скидає всю провину на міських урядників

17.09.13 13:09 0 859
Секретар міської ради Микола Вітенко обурений цинічним ставленням до співпраці із містом зі сторони керівників управління держказначейства

Як і на декількох останніх оперативних нарадах, під час шньої знову ж було піднято питання про стан виконання ремонту доріг у Івано-Франківську за попередній тиждень. Доповідаючи питання, як і головний інженер УКБ Володимир Халак так і заступник начальника ДРЕУ Вітаній Бурко в один голос заявили про практичну зупинку ремонту доріг через зупинку роботи міського асфальтного заводу.

Така ситуація була передбачуваною, адже заборгованість у розмірі 8 млн. грн. перед містом уже не перший тиждень висить у казначействі. У зв’язку із цим не тільки не проводиться ремонт доріг, але й неповноцінно проводиться прочистка дощової каналізації не виконується ремонт житлового фонду.

Міська влада чи не кожного дня звертається до міського управління казначейства та щотижня на оперативній нараді піднімає це питання. Проте як і раніше, керівник управління Володимир Косик практично ігнорує співпрацю із містом.

Під час шньої оперативної наради секретаря міської ради Миколу Вітенка неабияк обурила знову ж відсутність на ній Володимира Косика, яка була підкріплена ще й абсолютно неадекватним та цинічним вчорашнім повідомленням від цієї установи на одному з місцевих інформаційних порталів.

Зокрема у цьому повідомленні йшлось про те, що казначейством вже оплачено ремонт доріг у місті на суму 24,9 млн. грн., а тому вся відповідальність за їх стан виключно на міських урядниках. Проте, як зазначив Микола Вітенко ця інформація абсолютно неправдивою, а цинічність посадової особи, яка її подала зі сторони установи, є ганебною. Казначейство не доводить до відома мешканців міста інформацію про свою заборгованість у розмірі понад 8 млн. грн., і які наслідки від цього слід очікувати, а це і ризики заборгованості за електроенергію та теплопостачання по школах, а на кінець жовтня може виникнути проблема і по захищених статтях.

Також Микола Вітенко висловив своє обурення і якістю роботи міського управління держказначейства, яке покликано бути фактичним посередником між міською владою і державною установою. «Я розумію, що у державного казначейства є свої інтереси – аеродроми, вертолітні майданчики, доручення прем’єр-міністра, МВФ – на що вони і розподіляють кошти. Але для чогось хтось придумав місцеве казначейство, напевно для того, щоб воно спілкувалось із місцевою владою, цікавилася її першочерговими завданнями, ну і для того, щоб воно спілкувалося із обласним казначейством та звертала його увагу на потреби міста» - зазначив секретар міської ради.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ