на Львівщині 35 неповнолітніх не приступили вчасно до навчання

на Львівщині 35 неповнолітніх не приступили вчасно до навчання

17.09.13 13:27 0 839
На виконання вимог Закону України «Про освіту», «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» та з метою забезпечення соціального і правового захисту дітей, у період від 1 до 10 вересня 2013 року на території Львівської області проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».

Керівництво Головного управління МВС України у Львівській області, начальники служб Головного управління, керівництво та особовий складом усіх ОВС області 1 вересня здійснили виступи в навчальних закладах області з нагоди початку нового навчального року. Основним завданням цих заходів було виявлення неповнолітніх, які залишились не охопленими навчанням, а також - притягнення до відповідальності батьків, які не забезпечили необхідних умов навчання своїх дітей.

Під час проведення заходу виявлено 35 неповнолітніх, які не приступили до навчання, з них 35 – через безвідповідальність батьків.

При проведенні операції «Урок» пріоритетними напрямками у протидії правопорушенням було виявлення таких адміністративних правопорушень як невиконання батьками обов’язку щодо виховання дітей, продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

За ознаками статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками обов’язку щодо виховання дітей), працівники ОВС області під час операції склали 54 адмінпротоколів. Разом з тим повідомимо, що за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами складено 17 адміністративних протоколів.

За час проведення заходів у межах операції «Урок», співробітники КМСД Львіщини притягнули до відповідальності одну посадову особу - за порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

До установ і організацій скеровано 78 інформацій щодо усунення причин та умов, які сприяли вчиненню правопорушень та ухиленню дітей від навчання.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами СКМСД ГУ ВС України у Львівській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Наші землякіи – Роман ...
Наступна новина: "Гамбург" залишився без ...

КОМЕНТАРІ