У Львівській області свободівці викрили земельні махінації міського голови Рави-Руської

У Львівській області свободівці викрили земельні махінації міського голови Рави-Руської

17.09.13 13:15 0 849
Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук розгорнула антисвободівську кампанію через те, що місцеві депутати викрили її фінансові махінації. Про це 16 вересня 2013 року заявили представники Жовківської районної організації ВО "Свобода" під час прес-конференції у Львівському прес-клубі.

Заступник голови Жовківської районної організації ВО "Свобода" Богдан Юрдига зазначив: "Першопричиною конфлікту, який роздмухує Ірина Верещук, стало те, що випливли її зловживання під час виготовлення земельної документації. Як з'ясувалося, міський голова не видавала громадянам рішень про надання їм землі до тих пір, поки вони не уклали договору з фірмою "Рава-ЗемСервіс", власником якої є родич І.Верещук – Ярослав Смик".

Як підкреслив свободівець, за виготовлення земельної документації у фірмі Смика вимагають 7 тисяч гривень, тоді як вартість таких документів у Львівській регіональній філії Центру ДЗК становить 2,5 тисячі гривень – різниця вартости документів у фірмі родича голови міськради і ліцензійному державному підприємстві становить понад 4 тисячі гривень: "Новий квартал забудови налічує 394 ділянки, отже різниця колосальна – 1 мільйон 600 тисяч гривень! Не дивно, що на роздмухування цього скандалу було витрачено стільки часу й зусиль з боку міського голови".

Місцеві свободівці повідомили, що І.Верещук намагалася всупереч законодавству проштовхнути на сесії передачу земельних ділянок особам, які живуть далеко за межами Рави-Руської. На сесії міськради, яка відбулася 9 серпня, депутати не проголосували за надання землі, бо навіть земельна комісія не ознайомилася із заявами. Отже, голосувати за кота в мішку, а тим більше пакетом, як цього вимагала міський голова, депутати відмовилися. Натомість свободівці запропонували повернутися до розгляду цього питання у найкоротший термін, одразу після того, як земельна комісія належно вивчить усі пакети документів. Проте Ірина Верещук цю пропозицію проігнорувала, а сесію закрила.

"Уже більше місяця голова Рава-Руської міськради спекулює земельним питанням. За цей час вона встигла організувати громадські збори, скликати прес-конференцію, провести позачергову сесію, але жодного разу навіть не спробувала повернутися до питання передачі вже всім відомих 139 ділянок", – заявив Микола Зінько, голова фракції ВО "Свобода" у міській раді.

Свободівці наголосили, що не мають наміру брати участи в інтригах та штучних скандалах, які провокує І.Верещук. "У Раві-Руській довіряють "Свободі", тому першими, до кого громадяни звернулися зі скаргами, стали місцеві депутати-націоналісти. Отож нашим обов'язком є простежити за тим, щоби передача землі у Раві-Руській відбувалася без спекуляцій", – наголосив очільник місцевих націоналістів.

Депутати-свободівці звернулися до міськради з офіційним листом, у якому вимагають скликання сесії, аби у законному порядку надати громадянам землю.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях затримали ...
Наступна новина: У Тернополі вшанували ...

КОМЕНТАРІ