У Львівській області зусиллями Стрийської "Свободи" встановлено меморіяльну дошку на будинку Льва Шанковського

У Львівській області зусиллями Стрийської "Свободи" встановлено меморіяльну дошку на будинку Льва Шанковського

17.09.13 13:12 0 922
15 вересня 2013 року Стрийська міська та районна організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відзначили 110-ту річницю з дня народження активного діяча національно-визвольних змагань, члена-основоположника УГВР Льва Шанковського, який народився в селі Дулібах на Стрийщині. У рамках урочистостей освячено меморіяльну дошку на рідному будинку патріота, виготовлену зусиллями свободівців.

Урочисті заходи розпочалися панахидою на кладовищі, де поховано родину Шанковських. Біля могили свободівці в одностроях УПА та української дивізії "Галичина" віддали сальву. Після цього громада села Дуліби на чолі з парохом отцем Ігорем попрямувала до будинку, в якому народився і жив Лев Шанковський. Тут відбулося освячення меморіяльної дошки патріотові, встановленої зусиллями свободівців. Під час урочистостей школярі декламували патріотичні вірші, співав церковний хор.

Очільник Стрийської районної організації ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький у своєму виступі зазначив: "Часто люди дбають лише про те, як добре влаштуватись у цьому житті, збудувати пишний маєток, влаштувати на "теплі місця" своїх дітей, забезпечити собі ситу старість, і таких більшість. Але були і є такі, які думають, як підняти свою націю із колін, пожертвувати собою задля добра свого ближнього, і таких одиниці. Господь посилає нам таких людей, щоби вони були прикладом для нас. Саме такою людиною був Лев Шанковський. Так, Бог любить і перших, і других, але гордиться він тими – другими – людьми самопожертви і самопосвяти. Гаслом життя таких людей є – "Бог і Україна". Лев Шанковський не помер, бо живе в наших серцях, серцях українських націоналістів, і тому ми тут – ті, кому не байдужа доля нашої нації, ті, хто своїм життям прагне возвеличити свою, Богом дану землю!".

На святі також виступив голова Дулібського осередку ВО "Свобода" Євген Боженко, який наголосив, що тільки виховуючи нашу молодь на прикладі Шанковського та инших героїв, ми зможемо домогтися, аби наша держава посіла гідне місце з поміж світових держав-лідерів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська область: в ...

КОМЕНТАРІ