У Львівській області п'ять років за "неслухняні" кулаки

У Львівській області п'ять років за "неслухняні" кулаки

17.09.13 13:33 0 866
У цій кримінальній ситуації є два погляди на одне і те ж дійство. Спочатку - з уст потерпілого жителя Самбора пана Степана, який розповів про свій город, який розташовується неподалік від фермерського господарства, що на околиці міста.

За словами чоловіка, близько вечора він пішов вигулювати туди свого собаку і побачив, що поблизу пасеться худоба фермера. Повернувся додому, повечеряв і знову подався туди, чи, бува, скот раптом шкоди городині не заподіяв. Але замість корів уздрів на грядках свиней. Далі чолов’яга прийшов до фермера пана Андрія, щоб повідомити йому невтішну для новину - свині толочать грядки. Але фермер сприйняв візит зовсім інакше: останній почав кричати на пана Степана, заявляючи, що той - злодій і навідався красти поросят… Після словесної перепалки, на бідолашного скаржника посипалися удари у різні ділянки тіла та ще й такі жорстокі, що місцями бідолаха втрачав пам’ять.

Даючи свідчення про ці події, пан Степан заявив правоохоронцям, що, коли фермер його бив, через що він втрачав свідомість, тепер не може навіть пригадати, скільки часу тривала екзекуція. Пам’ятає лише те, що приїхала міліція, а його самого доставили у лікарню. На лікуванні потерпілий був трохи менше трьох тижнів. Переніс операцію та амбулаторне лікування.

А ось нападник, він же підсудний, пан Андрій побачив ситуацію інакше. Ввечері він був з іншим чоловіком на своїй фермі. Почув крик і побіг у темряву. Зі стайні хтось вибіг і подався до центрального входу території ферми. Наздогнав чоловіка, який, за словами підсудного, наніс йому кілька ударів по голові і почав душити. Бійка потім продовжилася за територією фермерського господарства. У потерпілого пан Андрій бачив полімерний мішок білого кольору. Вважає, що чоловік приходив красти його поросят.

Суд ретельно з’ясував справу, визнав фермера винним у скоєному. Він поніс відповідальність за спричинення потерпілому тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 статті 121 КК України) та отримав 5 років позбавлення волі. Його арештували у залі суду. Крім того, нападник має відшкодувати потерпілому майже 150 тисяч гривень матеріальної шкоди і 25 – моральної. Проте, підсудний не погодився з таким вироком самбірської Феміди і подав апеляцію. За рішенням апеляційного суду, йому дали тих же п’ять років, але з іспитовим терміном три роки.

Тетяна Охріменко,

помічник начальника Самбірського МВ ГУМВСУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Заява фракції ВО ...

КОМЕНТАРІ