В Житомирській області жінку, що збирала гриби, укусила гадюка

В Житомирській області жінку, що збирала гриби, укусила гадюка

17.09.13 13:11 0 874
16 вересня у лісі поблизу міста Коростишів змія вкусила 52-х річну жінку. Остання збирала гриби зі своїми знайомими і не помітила небезпечного плазуна. Після укусу гадюки, потерпіла не розгубилася і відразу поїхала до Коростишівської центральної районної лікарні.

В лікарні потерпілій надали невідкладну медичну допомогу. На даний момент жінка знаходиться в реанімаційному відділенні районної лікарні. Загрози її життю немає.

З огляду на це, Управління ДСНС у Житомирській області нагадує: найперше, що варто зробити, коли укусила змія – це обмежити потрапляння отрути в кров. Можна прикласти холод або накласти тугу пов’язку на місце укусу, щоб зменшити лімфовідтік від ураженої кінцівки. Якщо такої можливості немає, то треба накласти джгут вище рани – на стегно або плече. Після накладання джгута бажано промити рану великою кількістю води і обробити зеленкою, йодом, спиртом, горілкою, туалетною водою або навіть елементарною спиртовою серветкою. Потрібно також пити багато рідини, щоб організм якнайшвидше почав фільтрувати й виводити токсини. Однак усі ці процедури слід проводити вже після того, як викликали «швидку».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі місцеву ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ