На 130 тисяч гривень вилучили міліціонери Рівного валюти під час проведення оперативно-профілактичної операції "Валюта-2013"

На 130 тисяч гривень вилучили міліціонери Рівного валюти під час проведення оперативно-профілактичної операції "Валюта-2013"

17.09.13 13:10 0 770
Працівники Рівненського міського відділу виявили 12 фактів порушення правил про валютні операції та вилучили валютних цінностей на загальну суму майже 130 тисяч гривень.

Щороку працівники сектору боротьби з економічною злочинністю на території Рівненщини проводять оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Валюта». Мета операції — попередження викриття та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконними валютними операціями. Так і цьогоріч із 6 до 30 вересня в області триває операція.

Працівники СДСБЕЗ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області на постійній основі вживають заходи, спрямовані на викриття та профілактику вчинення незаконних валютних операцій на території м. Рівне. Так, протягом 2013 року виявлено 79 адміністративних правопорушень, передбачених статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та всього вилучено 149 715 гривень.

Варто зазначити, що за порушення правил про валютні операції, а саме незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави — передбачені попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

До того ж, правоохоронці вкотре нагадують жителям Рівненщини, що згідно з чинним законодавством до адміністративної відповідальності притягується як «валютник», так і громадяни, котрі здійснюють обмін валют.

Надія Юрчук,

Рівненський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі місцеву ...

КОМЕНТАРІ