Голова Тернопільської ОДА провів зустріч з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області

Голова Тернопільської ОДА провів зустріч з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області

17.09.13 13:23 0 1065
Керівник області Валентин Хоптян обговорив з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Наталією Шершньовою стан соціально-трудових відносин на підприємствах Тернопільської області, вирішення колективно-трудових спорів та репрезантивність сторін соціально-трудових відносин зі сторони роботодавців та профспілок.

Як доповіла голові ОДА Наталія Шершньова, основною метою відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області є сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ та організацій області, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення посередництва і примирення при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів), забезпечення правового супроводу примирних процедур, прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин щодо основних положень законодавства про працю та законодавчих і нормативно-правових актів НСПП.

З початку 2013 року відділення НСПП здійснювало заходи по сприянню врегулюванню 3 колективних трудових спорів, зареєстрованих між сторонами соціально-трудових відносин. За період з початку року працівниками відділення взято участь в 11 засіданнях примирних комісій та проведено 23 узгоджувальні зустрічі зі сторонами колективних трудових спорів.

За словами Наталії Шершньової, сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин є одним з провідних напрямків діяльності відділення НСПП. Важливу роль в забезпеченні соціальної стабільності відіграє система запобігання виникненню колективних трудових спорів.

На виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні», з липня 2011 року Національною службою посередництва і примирення та її відділеннями в областях розпочато роботу по забезпеченню оцінки відповідності критеріям репрезентативності профспілок та їх об’єднань, організацій роботодавців та їх об’єднань, здійснення якої необхідне для їх подальшої участі у колективних переговорах з укладання угод відповідного рівня та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Упродовж серпня 2011 року – вересня 2013 року відділенням НСПП підтверджено репрезентативність 9 суб’єктів сторін профспілок та 3 організацій роботодавців області.

Для забезпечення більш ефективної роз'яснювальної роботи, наближення її до сторін соціально-трудових відносин в районах і містах Тернопільської області створено 17 інформаційно-консультаційних центрів НСПП, діяльність яких охоплює всі райони та міста обласного значення. До роботи в центрах залучені арбітри і посередники НСПП, що працюють в цих районах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ