У Тернополі вшанували громадсько-політичного діяча Ігоря Ґерету

У Тернополі вшанували громадсько-політичного діяча Ігоря Ґерету

17.09.13 13:16 0 827
16 вересня 2013 року на майдані Мистецтв у Тернополі посадили дерево на честь видатного місцевого археолога, історика, мистецтвознавця і громадсько-політичного діяча Ігоря Ґерети. У заході взяв участь народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда, тернопільський етнолог і фольклорист Лілія Мусіхіна та громадськість міста.

"Цьогоріч Тернопільщина відзначає 75-річя від дня народження нашого земляка – Ігоря Ґерети. Це людина, яка не лише досліджувала історію, а й сама її творила. Людина, яка жила Україною. Він є взірцем патріотизму, здатности до самопожертви для усіх нас", – заявив Олексій Кайда.

Тернопільський етнолог і фольклорист Лілія Мусіхіна, яка була особисто знайома з видатним археологом та істориком, зазначила, що Ігор Ґерета був справді великою людиною, яка любила свою справу й багато зробила для неї.

У рамках пошанування життя і творчости цієї непересічної особистості присутні поділилися спогадами про Ігоря Ґерету та посадили дерево – гінкго на його честь.

Довідка: Ігор Ґерета – засновник Інституту національного відродження України (з 1991 року носить його ім'я). Автор понад 120 розвідок і статей у енциклопедіях, збірниках та періодичних виданнях України, Канади, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини. Співзасновник організації "Тернове поле"; Товариства української мови (нині – "Просвіта" ім. Т. Шевченка); "Меморіялу" ім. В. Стуса. Почесний громадянин міста Тернопіль (2003 року, посмертно).

Світлини: https://plus.google.com/u/1/photos/102250370956517014192/albums/5924467198176566401?hl=ru

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Аудитори Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ