У Волинській області ефективна протидія корупції – пріоритет у роботі органів прокуратури

У Волинській області ефективна протидія корупції – пріоритет у роботі органів прокуратури

18.09.13 08:09 0 1044
Запобігання й протидія корупції є одним із головних пріоритетів у роботі органів прокуратури, визначених Генеральною прокуратурою України.

Унаслідок вжитих органами прокуратури Волині заходів цього річ виявлено та попереджено діяльність 1 злочинного угрупування з корумпованими зв’язками, до суду скеровано 26 кримінальних проваджень про злочини у сфері корупції.

Зокрема, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження щодо організованої групи осіб, які розгорнули в місті Луцьку діяльність "конвертаційного центру" та допомагали суб'єктам господарювання ухилятись від сплати податків. Окрім того, вступивши у змову з головою правління одного з акціонерних товариств, зловмисники шляхом службового підроблення офіційних документів вчинили привласнення бюджетних коштів на загальну суму 420 000 грн., а отримані злочинним шляхом кошти легалізували.

Обвинувальний акт про вчинення вказаних злочинів скерований до Луцького міськрайонного суду для розгляду по суті.

Крім того, до суду скеровано ряд актуальних і резонансних кримінальних проваджень.

Перед судом постали інспектор відділу нагляду і безпеки Маневицької виправної колонії, який проносив на територію виправної колонії з метою збуту засудженим психотропні речовини – амфетамін. Винну особу засуджено із позбавленням спеціального звання та права обіймати посади в правоохоронних органах.

На лаві підсудних опинився і начальник сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Слідчим відділом прокуратури Волині закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо завідувача сектору з особливо важливих справ одного з відділень податкової міліції Волинської області.

Спритний податківець, здійснюючи тиск на малий та середній бізнес, вимагав та отримував хабарі від суб’єктів підприємницької діяльності за не проведення перевірок податкового законодавства та за не перешкоджання у здійсненні ними підприємницької діяльності.

У ході провадження слідства задокументовано декілька фактів вимагання та отримання податковим міліціонером у такий спосіб хабарів у суб'єктів господарювання в сумі від 2500 до 4400 гривень.

Працівника податкової міліції затримано на гарячому. Наразі кримінальне провадження знаходиться на розгляді у Луцькому міськрайонному суді, який і надасть кінцеву правову оцінку діям горе-правоохоронця.

Окрім того, слідчим відділом прокуратури області скеровано до суду два кримінальних провадження щодо працівників митного поста "Луцьк" Ягодинської митниці, які, діючи за попередньою змовою, неодноразово вимагали та одержали від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та представників декларантів хабарі за безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів. Суд уже визначив міру покарання п'ятьом наразі колишнім митникам.

Прокуратурою Волині затверджено також обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження щодо заступника начальника Управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації за "кришування" браконьєрів.

Загалом, у кримінальних провадженнях про корупційні злочини в області до відповідальності уже притягнуто 34 особи, відшкодовано близько 700 тис. грн.

Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері боротьби з корупцією упродовж січня-серпня 2013 року складено та направлено до суду 55 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. 37 правопорушників уже притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у вигляді штрафів.

За розглянутими у поточному році протоколами до адміністративної відповідальності притягнуто 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 14 депутатів місцевих рад, три державних службовців, по одній посадовій особі кримінально-виконавчої служби, підрозділу цивільного захисту населення, юридичної особи публічного права та ін.

Зокрема, за вчинення корупційного правопорушення притягнуто лікаря, який незаконно видавав рецепти на придбання психотропних речовин наркозалежним громадянам, заступника начальника управління освіти і науки райдержадміністрації, який протиправно преміював себе та "привілейованих" працівників, державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища на митниці, який за «винагороду» незаконно надавав дозволи на ввезення товарів в Україну. Прес-служба прокуратури області Get the Flash Player to see this player. url=/userfiles/flash/VolynVideo/Koruption.flv iurl=/userfiles/image/Volyn/logo3.jpg width=640 height=480 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false var s1 = new SWFObject("/fckeditor/editor/plugins/flvPlayer/flvplayer.swf","single","640","480","7"); s1.addVariable("width","640"); s1.addVariable("height","480"); s1.addVariable("autostart","false"); s1.addVariable("file","/userfiles/flash/VolynVideo/Koruption.flv"); s1.addVariable("repeat","false"); s1.addVariable("image","/userfiles/image/Volyn/logo3.jpg"); s1.addVariable("showdownload","false"); s1.addVariable("link","/userfiles/flash/VolynVideo/Koruption.flv"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("showdigits","true"); s1.addVariable("shownavigation","true"); s1.addVariable("logo",""); s1.write("player696261");
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Бойчук: "Хто не ...
Наступна новина: 129 тисяч гектарів землі на ...

КОМЕНТАРІ