рятувальники Хмельниччини вшанували ікону Пресвятої Богородиці «Неопалимої Купини»

рятувальники Хмельниччини вшанували ікону Пресвятої Богородиці «Неопалимої Купини»

18.09.13 08:13 0 853
17-го вересня працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначають своє професійне свято – День Рятівника. Дата, 17-те вересня, була обрана невипадково – це день вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина», яка з давніх-давен вважалася захисницею людей від пожеж та стихійних лих, а також оберегом пожежників-рятувальників. Щороку цього дня рятувальники Хмельниччини беруть участь в урочистому богослужінні та висловлюють вдячність їй за захист у надзвичайних ситуаціях.

В каплиці на честь ікони Божої матері «Неопалима Купина», що біля Головного управління ДСНС у Хмельницькій області, відбулась урочиста літургія, на якій настоятель храму протоієрей Георгій відслужив молебень за здоров’я всіх працівників пожежно-рятувальних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій Хмельниччини. На завершення богослужіння, святий отець окропив свяченою водою прихожан і привітав із святом рятувальників області від Архієпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія. Всім, хто прийшов вшанувати ікону Божої матері «Неопалимої Купини», прихожани роздали солодощі, випічку та фрукти.

За православним повір’ям, Божа матір захищає від вогню та стихії помешкання тих людей, у яких є ікона «Неопалима Купина». Цей факт одностайно приписували особливому покровительству ікони.

Вітаємо з професійним святом всіх рятувальників Хмельниччини, ветеранів пожежної охорони, військ цивільної оборони та МНС. Дякуємо за сумлінну службу, жертовність та відданість справі, бажаємо всім міцного здоров`я, подальших успіхів у роботі, сімейного благополуччя та віри у власні сили!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ