На Хмельниччині надання житлово-комунальних послуг для населення є одним з вирішальних моментів у питанні забезпечення якісних умов проживання населення

На Хмельниччині надання житлово-комунальних послуг для населення є одним з вирішальних моментів у питанні забезпечення якісних умов проживання населення

18.09.13 08:16 0 1004
Для комунальників краю найважливіше питання – завершення підготовки до опалювального сезону. Ключовим воно є і для влади. «Облдержадміністрацією, органами місцевого самоврядування проаналізовано ситуацію в галузі, намічені плани, вжиті конкретні заходи і ми можемо констатувати, що на сьогоднішній день Хмельниччина готова до нового опалювального періоду», - сказав голова облдержадміністрації під час візиту на одну з котелень МКП «Хмельницьктеплокомуненерго».

Наразі, за словами очільника краю, підготовлено більше 4 370 житлових будинків, або 96% від усіх, 569 котелень, стовідсотково готові школи, дитячі садочки, лікарні, практично усе водопровідно-каналізаційне господарство. «Завдання одне - не шукати причини неготовності, а проводити модернізацію, вирішувати нагальні проблеми, так, як це роблять на комунальному підприємстві «Хмельницьктеплокомуненерго. Саме з ініціативи керівника підприємства, за підтримки міської влади тут проводиться модернізація. Тільки за 2010-2012 роки витрачено 50 мільйонів гривень. Це дозволило зменшити річне споживання природного газу близько 5 млн.м3 на загальну суму більше 10 мільйонів гривень. Дане підприємство має найнижчі тарифи в державі для населення і є лідером в своїй галузі», - підкреслив Василь Ядуха. Спілкуючись з керівником підприємства та працівниками, він побажав подальших успіхів, не збавляти темпи щодо впровадження нових технологій та економії енергоресурсів.

Не менш важливим для комунальників є погашення заборгованості населенням нашої області за послуги теплопостачання, а вона складає майже 30 мільйонів гривень. Користуючись нагодою Василь Ядуха звернувся до жителів області, аби ті проявили громадянську свідомість і зрозуміли, що тільки своєчасні розрахунки можуть забезпечити безперебійне проходження опалювального періоду.

« природний газ для України надзвичайно дорогий. Україна розпочала закупівлю природного газу в Європі через Польщу і Угорщину, який буде обходитись на 100 доларів дешевше, ніж ми отримуємо від Російського «Газпрому». Збільшуються об’єми видобутку власного газу, який дешевший від імпортного майже втричі. Серйозною перспективою є освоєння видобутку сланцевого газу. Президент України наголошує, що має розглядатися питання заміщення природного газу вугіллям вітчизняного виробництва. Такі проекти вже втілені на Хмельниччині. Кам’янець-Подільський цементний завод відмовився від використання природного газу і стовідсотково працює на вугіллі вітчизняного виробництва, маючи при цьому економію коштів більше 30%», - наголосив голова адміністрації.

Для Хмельниччина важливо, аби усі підприємства теплокомуненергетики впроваджували енергозберігаючі технології. З бюджету області на останній сесії виділені кошти для впровадження 38 твердопаливних котлів в бюджетних закладах області. Є місцеві резерви- торф, деревина, які потрібно використовувати, аби Хмельниччина впродовж трьох років забезпечила зменшення використання природного газу втричі і не допустила різкого збільшення тарифів на послуги. Для цих заходів Хмельниччині необхідно близько 1 мільярда гривень.

Василь Ядуха подякував працівникам житлово-комунального господарства області, керівникам усіх рівнів, які добросовісно відносяться до своєї роботи. Також висловив переконання, що підприємства краю вчасно отримають ліміти на газ, і опалювальний сезон розпочнеться без збоїв у визначений термін.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську у ...
Наступна новина: Принц Гаррі ночував у ...

КОМЕНТАРІ