В Івано-Франківську у міській поліклініці №2 з’явилося нове обладнання

В Івано-Франківську у міській поліклініці №2 з’явилося нове обладнання

18.09.13 08:16 0 1111
Закуплено нове медичне обладнання (виробництва Англія): пульсоксиметр на пальцевий портативний G1B Heaco; електрокардіограф портативний трьохканальний з комбінованим живленням і автоматичною розшифровкою ЕКГ “Heaco 100G”; електрокардіограф стаціонарний шестиканального з комбінованим живленням і автоматичною розшифровкою ЕКГ «Heaco 600G»

Нове обладнання у поліклініці з’явилося завдяки депутатам від фракції «Свобода» Івано-Франківської міської ради, які виділили на це свої депутатські кошти.

Купівлю прокоментував голова комісії з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення Сергій Стефанко: «В поліклініках міста існує брак нової сучасної медичної техніки. Наш вибір впав на сучасне обладнання, що може використовуватися в кардіології та пульмонології. Гадаю, особливо корисним буде портативний 3-х канальний електрокардіограф “Heaco 100G”, що має розміри 20х10х6 см, (поміщається в кишені, жіночій сумочці), важить лише 500 грам і може використовуватися для зняття електрокардіограм на дому. З нього електрокардіограму можна буде перекинути на комп’ютер, роздрукувати на принтері, а потім при потребі, скинути пацієнту на «флешку».

Довідка: Пульсоксиметр на пальцевий портативний G1B Heaco має широку сферу застосування і повинен використовуватися в разі спостереження за хворими середнього і важкого ступеня, для оцінки функції дихальної системи у пацієнтів з легеневими і серцевими захворюваннями, у вагітних жінок та ін. Жоден з альтернативних методів визначення рівня насиченості крові киснем не дає такого точного результату, як цей прилад. Він має неінвазивний датчик, який одягається на палець. Вимірювання насиченості крові киснем проводиться протягом лише декількох секунд.

Пульсоксиметри G1B оснащені звуковим сигналом, який відображає рівень сатурації (насиченості крові киснем) і системою настроюються тривог.

Портативний 3-х канальний електрокардіограф “Heaco 100G” використовується для зняття електрокардіограми на дому, тому ідеально підходить для сімейних лікарів. Пристрій має вбудовану пам'ять для запису даних ЕКГ на карту пам’яті (до 100 облікових записів на SD карті пам'яті) з подальшим виведенням на друк на стаціонарному принтері або термопринтері. Кардіограф автоматично ставить передбачуваний діагноз за отриманими даними. Має 12 відведень, як і стаціонарний прилад. Сенсорний LCD дисплей з роздільною здатністю 320х240 пікс. може відображати до 3-х каналів ЕКГ одночасно, а також показує поточне значення частоти серцевих скорочень. Розміри апарата, мм: 207х96х62. Вага: 500 г.

Стаціонарний 6-ти канальний електрокардіограф «Heaco 600G» відрізняється компактністю. Має 12 відведень для зняття показань ЕКГ і виведення їх у друк на власний термопринтер або на принтер підключений до комп’ютера.

Сучасні цифрові процесори дозволяють отримати і відобразити кольоровому сенсорному LCD дисплеї 800х480 пікс. максимально чітку і точну криву ЕКГ. Внутрішня пам'ять зберігає до 1000 результатів проведених ЕКГ з їх автоматичною розшифровкою. Вбудованого акумулятора вистачає на обстеження 150-ти пацієнтів. При підключенні до комп’ютера електрокардіограф може формувати робочу станцію для обстеження великої кількості пацієнтів. Прилад здатний записувати до 150 записів і друкувати безперервно 90 хвилин, працювати після повної зарядки акумулятора без роздруковування на стрічку протягом 4 годин. Розміри апарата, у мм: 315х215х92. Вага: 1.7 кг.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Хмельниччині надання ...

КОМЕНТАРІ