Свободівці заявляють про знищення владою комунального телебачення Львівської обласної ради

Свободівці заявляють про знищення владою комунального телебачення Львівської обласної ради

18.09.13 10:24 0 1044
"Фракція ВО "Свобода" у Львівській обласній раді заявляє про свідоме знищення владою комунального телебачення обласної ради, яке мало би стати рупором місцевих рад і громади Львівщини. Свободівці вимагають від голови Львівської облдержадміністрації терміново профінансувати всі видатки "Львів-ТБ", а також покарати винних у свідомому зволіканні з фінансуванням телеканалу та газети "Львівщина". Про це йдеться у заяві фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді, яку виголосила на 17 вересня 2013 року на сесії ради депутат від ВО "Свобода" Галина Чорна.

У заяві йдеться:

"Упродовж кількох минулих років влада свідомо знищувала комунальне телебачення Львівської обласної ради – телеканал "Львів-ТБ". 2011 року телеканал втратив ліцензію на мовлення. Це була системна, спланована кампанія, і від цього постраждала насамперед територіяльна громада Львівщини, яку обмежили в праві на отримання інформації. "Львів-ТБ" був одним із небагатьох ЗМІ, за допомогою якого львів'яни могли спостерігати прямі трансляції сесій рад та слухати опозиційних до чинного режиму депутатів і політиків. Попри те, що торік канал почав відроджуватися, отримав ліцензію, а облрада передбачила на його підтримку фінансування в б'юджеті, телекомпанія й досі змушена долати великі перешкоди, які їй штучно створюють із цілком зрозумілою метою: не допустити виходу в етер телебачення, яке має стати рупором місцевих рад і громади Львівщини.

До цих проблем доклалися навіть деякі депутати обласної ради. Зокрема, через те, що програму розвитку інформаційного простору на 2013 рік було ухвалено у квітні 2013 року, а зміни до фінансової підтримки КП "Телекомпанія "Львів-ТБ" у розмірі 2 млн. 300 тис грн. затвердили лише у червні 2013 року, було на 4 місяці загальмовано вихід в етер програм та вихід газети "Львівщина".

Кошторис КП "Телекомпанія "Львів-ТБ" був затверджений лише у травні 2013 року, через це виникла 4-місячна заборгованість із зарплати перед працівниками. Окрім цього, у зв'язку із відсутністю фінансування комунальне підприємство станом на 1 липня 2013 року не працювало і не заробляло власних коштів. Через невчасне фінансування затримували проведення поточного ремонту та під'єднання до електромереж офісних та студійних приміщень телекомпанії, що також негативно вплинуло на роботу комунального підприємства.

Департамент інформаційної діяльности та комунікацій із громадськістю ОДА регулярно затримує кошти на фінансування видатків газети. Зокрема, під загрозою – подальший вихід газети "Львівщина", оскільки не оплачується друк та розповсюдження газети, внесення її до передплатного каталогу.

Цей же департамент Львівської ОДА майже два місяці затримує фінансування оплати за програмний продукт із правом телепоказу – зволікання може спричинити попередження від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Не фінансується оплата за демонтаж та встановлення кондиціонерів, що може спричинити вихід з ладу дорогого телевізійного обладнання, відповідно, під загрозою перебуває етер телекомпанії.

Гальмують роботу підприємства постійні затримки скарбницею платежів. Зокрема, через ці затримки ТБ не може придбати карти пам'яти, що обмежує можливість проводити зйомки, а також експертизу електрокомунікацій – телекомпанія може взагалі залишитися без електрики. А це означає загрозу зриву виходу в етер.

ми можемо стверджувати, що все це чиниться невипадково. Ті, хто це роблять, добре розуміють: якщо Львів-ТБ не вийде вчасно в етер, то може втратити ліцензію на мовлення, яку потім навряд чи отримає знову. В умовах, коли телеканали та решта ЗМІ належать державі або олігархам і подають інформацію на їхнє замовлення, відбувається знищення телеканалу, який має стати голосом громади Львівщини.

Ми вимагаємо від голови ЛОДА терміново профінансувати усі видатки "Львів-ТБ", а також покарати винних у свідомому зволіканні з фінансуванням телеканалу та газети".

Галина Чорна запропонувала з метою підтримки "Львів-ТБ" створити редакційну колегію або громадську раду, до якої увійшли би незаангажовані особи, які мають достатній моральний авторитет.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фракція ВО ...
Наступна новина: За вісім місяців 2013 року ...

КОМЕНТАРІ