16 вересня у Львові в приміщенні кінотеатру ім.О.Довженка для учнів шкіл відбувся показ учбових документальних фільмів з питань безпеки життєдіяльності

16 вересня у Львові в приміщенні кінотеатру ім.О.Довженка для учнів шкіл відбувся показ учбових документальних фільмів з питань безпеки життєдіяльності

18.09.13 09:57 0 1011
Понад 700 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Сихівського району переглянули навчальні документальні фільми з тематики безпеки життєдіяльності. «Надзвичайний кіносеанс» відбувся 16 вересня у кінотеатрі ім.О.Довженка.

Після перегляду відеофільмів школярі мали можливість обговорити побачене із спеціалістами Державної служби надзвичайних ситуацій України та оглянути виставку пожежно-рятувальної техніки.

Юні глядачі зазначили, що інформація, доведена таким шляхом, запам’яталася набагато краще, ніж суха шкільна лекція: «Найбільше вразили кадри, які продемонстрували, що навіть старі снаряди можуть вибухати!, - поділився своїми враженнями 14-річний Максим, - Звичайно, я знав, що це заборонено, але не впевнений, що до сьогоднішнього дня втримався би від такої спокуси. Але після побаченого – і сам того не робитиму, і своїх друзів попереджу!»

Як зазначив начальник Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Львівській області Назар Рей, ефект від показу навчальних кінострічок на великому екрані значно сильніший, ніж від демонстрації на екрані проектора у шкільному кабінеті: «Зазвичай ми демонструємо такі фільми у класах або актових залах навчальних закладів за допомогою мультимедійних проекторів або ж і просто екранів комп’ютерів. Зазвичай діти сприймають це по різному – хтось уважно дивиться, а хтось і відверто нудьгує. Проте, у кінозалі, на великому екрані і при об’ємному звукові – ефект просто вражаючий! Майже годину дитячі погляди не відривалися від екрану!»

Тож рятувальник сподівається, що у найближчому майбутньому надзвичайних подій за участю дітей у районі значно поменшає.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КХЛ. "Локомотив" - "Донбас" ...
Наступна новина: 18 вересня 2013 року ...

КОМЕНТАРІ