Олег Панькевич: "Українці не почуваються захищеними в чужих країнах"

Олег Панькевич: "Українці не почуваються захищеними в чужих країнах"

18.09.13 10:35 0 1016
"Парламентські слухання щодо питання безвізового режиму між Україною та Евросоюзом потрібні передусім для того, щоби почути, чи захищає влада українців за кордоном та чи почуваються вони захищеними у чужих країнах". Про це 17 вересня 2013 року заявив народний депутат від ВО "Свобода", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань европейської інтеграції Олег Панькевич на парламентському засіданні під час розгляду проєкту постанови "Про проведення парламентських слухань "Безвізовий режим між Україною та ЄС: перспективи та нові можливості для громадян України".

"Парламентські слухання потрібні для того, щоби почути про проблеми, з якими стикаються українці під час отримання віз, про те, як вони змушені доводити працівникам посольства, що планують повернутися в Україну, а не залишитися нелегально за кордоном", – підкреслив Олег Панькевич.

За його словами, до нього надходить безліч скарг від українських громадян, які мають намір легально працювати, навчатися за кордоном або відвідати ту чи ту країну з метою туризму, але стикаються з безліччю проблем у процесі отримання візи через недовіру до України.

"Українці часто стикаються з прикладами вільного трактування візового кодексу, зловживаннями в консульських установах, також зростає кількість скарг на Міністерство закордонних справ, – зазначає Олег Панькевич. – Перш за все, ми повинні вести мову про дії української влади, про те, чи вона захищає українців та чи почуваються вони захищеними у чужих країнах. Важливо, щоб учасниками цих слухань були представники громадських організацій українських заробітчан в країнах ЕС".

За словами народного депутата, ВО "Свобода" підтримує проведення парламентських слухань про безвізовий режим і сподівається, що вони будуть об'єктивними та корисними для українського народу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За вісім місяців 2013 року ...
Наступна новина: Ірина Сех: ...

КОМЕНТАРІ