У Рівненській області школярі привітали рятувальників з професійним святом

У Рівненській області школярі привітали рятувальників з професійним святом

18.09.13 08:27 0 973
Вже традиційно у день свого професійного свята рятувальники Рівненщини проводять показові навчання та екскурсії для школярів у пожежно-рятувальних підрозділах області. І 17 вересня понад 150 рівненських школярів завітали до вогнеборців другої пожежно-рятувальної частини обласного центру.

Побувати в ролі героя-рятувальника, посидіти за кермом пожежної машини, роздивитись зблизька все устаткування, мали змогу учні загальноосвітньої школи №19 міста Рівне. Рятувальники нагадали дітям про основні правила безпеки життєдіяльності, яких потрібно дотримуватись вдома, на вулиці, в лісі та що слід робити, якщо знайшли предмет, схожий на вибухівку. Дітлахи фотографувались поруч з технікою, роздивлялись та примірювали костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали малечі про те як працює та чи інша техніка та відповідали на сотні питань, які сипались від дітей, мов горох. Також школярі мали змогу на мить побувати у ролі рятувальника, ліквідовуючи нібито пожежу за допомогою водяного пожежного ствола.

Працівники Головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій, продемонстрували дітлахам виступ спортсменів-рятувальників збірної команди області з пожежно-прикладного спорту після виступу якої діти щиро нагородили спортсменів в сплеском приємних овацій та аплодисментів. З усього було видно, що після побаченого і почутого у підсвідомості кожної дитини проростають перші паростки поваги до героїчної професії рятувальника.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Святослав Кравчук: ...
Наступна новина: ЄС попереджає про можливі ...

КОМЕНТАРІ