Обама засудив напад у Вашингтоні й оголосив жалобу

Обама засудив напад у Вашингтоні й оголосив жалобу

18.09.13 08:31 0 1058
Президент США Барак Обама дав доручення приспустити національні прапори на всіх федеральних будівлях на знак жалоби за загиблими внаслідок стрілянини у Вашингтоні поблизу комплексу органів управління військово-морських сил. Прапори будуть приспущені до п’ятниці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, як заявили в Білому домі, був скасований призначений на вчорашній вечір виступ виконавців латиноамериканської музики. Також був скасований бейсбольний матч на стадіоні у Вашингтоні.

Обама заявив, що сумує «через чергову масову стрілянину» і засудив напад. «Це стрілянина, ціллю якої став наш військовий і цивільний персонал. Це чоловіки і жінки, які працювали, захищаючи нас усіх. Вони патріоти. І вони знають про небезпеки служби за кордоном. Але вони зіткнулися з неймовірною жорстокістю, якої вони не очікували тут, вдома», – сказав американський президент.

Тим часом, поліція встановила особу нападника. Ним виявився 34-річний Арон Алексіс, колишній військовослужбовець ВМС США.

Помічник голови ФБР Валері Парлав закликала людей, які мають якусь інформацію про цього чоловіка, звертатися до правоохоронців.

Внаслідок стрілянини у понеділок у Вашингтоні загинуло 12 людей, ще 8 отримали поранення. Мотиви злочину поки що невідомі. Арона Алексіса застрелили на місці злочину.

Раніше висловлювалося припущення про двох нападників, одному з яких начебто вдалося втекти. Однак за останніми даними, доказів причетності до стрілянини інших осіб, окрім Алексіса, поліція не має.

Як заявили в ФБР, нападник у Вашингтоні мав перепустку до органів управління ВМС, де стався злочин. Крім того, за деякими даними, він вже притягувався до відповідальності у справі, пов’язаній із носінням зброї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дортмундська "Боруссія" ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині з ...

КОМЕНТАРІ