На Тернопіллі обласна видавнича рада визначилася з авторами та їх творами, які друкуватимуться за кошти обласного бюджету

На Тернопіллі обласна видавнича рада визначилася з авторами та їх творами, які друкуватимуться за кошти обласного бюджету

18.09.13 08:23 0 889
Під головуванням заступника голови Тернопільської ОДА Петра Гоча та заступника голови обласної ради Олега Боберського відбулося засідання обласної видавничої ради.

Як заявив Петро Гоч, фінансувати видавництво книг цьогоріч не вдається у повному обсязі, так як не прийнятий бюджет області. Відтак, за ініціативи заступника голови Тернопільської ОДА учасники видавничої ради прийняли рішення звернутися до депутатів обласної ради з проханням затвердити головний фінансовий документ області на цей рік, оскільки його відсутність зменшує книговидання в Тернопільській області вдвічі.

Попри це, учасники засідання затвердили склади видавничої ради у кількості 23-ох осіб та редакційно-експертну групу при обласній видавничій раді на чолі з Лесею Романчук – членом Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України. Також члени ради затвердили положення про обласну видавничу раду.

Головним питання стало визначення авторів та їх творів, які друкуватимуться за кошти обласного бюджету. Відтак, члени обласної видавничої ради одноголосно підтримали видавництво творів авторів: Михайла Андрейчина, Михайла Білого, Оксани Кравчук, Романа Чехарівського, Валентини Шпак, Олега Федоріва, Ірини Дем`янової, Івана Потія, Євгена Безкоровайного, Богдана Бастюка, Леоніда Міллєра, Володимира Войнаровського та Марії Чопик, Зіновія Кіпибіди, Степана Костюка, Василя Вітенка, Івана Герца, Людмили Лободенко, Володимира Бойка, Володимира Мацикура, Олени Лайко, Богдана Головина, Миколи Шота, Галини Денеги та Ольги Жулковської.

Як заявила керівник редакційно-експертної групи при обласній видавничій раді Леся Романчук, усі підтримані твори мають хороший і цікавий художній рівень, а відтак, були схвалені членами групи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях затримали ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ