На Тернопіллі обласна видавнича рада розглянула заяви кандидатур-претендентів на виділення коштів обласного бюджету, передбачених на видавництво книжкової продукції

На Тернопіллі обласна видавнича рада розглянула заяви кандидатур-претендентів на виділення коштів обласного бюджету, передбачених на видавництво книжкової продукції

18.09.13 08:17 0 891
Відбулося чергове засідання обласної видавничої ради, яке очолюють заступники голови обласної ради Олег Боберський та облдержадміністрації Петро Гоч На порядку денному засідання – 4 питання, у тому числі – про введення нових членів ради та редакційно-експертної групи при видавничій раді, затвердженого спільним розпорядженням голів облради та ОДА. Внесено й певні зміни до Положення про обласну видавничу раду. Так запропоновано на кожному примірнику книги, виданої за рахунок бюджетних коштів, які автор зобов’язується передати бібліотекам краю, проставити друкарським способом гриф «Видано за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обласної ради», також оплата здійснюватиметься розпорядником коштів при наявності готової продукції тощо.

Про кількість заяв, які поступили у 2013 році до видавничої ради, доповідала її секретар Ольга Гринчук (головний спеціаліст відділу зв’язків з громадськістю, преси та інформації управління з суспільно-політичних питань та інформаційної діяльності облдержадміністрації). До слова, цьогоріч заявників – 25, у 2012 їх було 19.

Леся Романчук – керівник редакційно-експертної групи при видавничій раді, оголосила висновок очолюваних нею експертів про художній рівень рукописів та кількість схвалених і допущених на розгляд видавничої ради творів. Всього на підтримку книговидання місцевих авторів було направлено 66 тисяч гривень.

Разом з тим члени видавничої ради звернулися до депутатів обласної ради щодо необхідності термінового проведення ІІ пленарного засідання сесії обласної ради та прийняття бюджету на 2013 рік. Адже у разі затвердження головного фінансового документу краю на підтримку тернопільських авторів було б направлено 125 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті горіли два ...
Наступна новина: Чемпіонат Житомирської ...

КОМЕНТАРІ