«Текстерно» зобов’язали утримувати захисні споруди

«Текстерно» зобов’язали утримувати захисні споруди

18.09.13 08:20 0 919
Днями Вищий господарський суд України поставив крапку у багаторічному протистоянні між Регіональним відділенням ФДМУ по Тернопільській області та ВАТ «Текстерно» стосовно безоплатного зберігання захисних споруд цивільного захисту, що не увійшли до статутного капіталу товариства у процесі приватизації, але залишились на його балансі.

Упродовж семи років керівництво «Текстерно» відмовлялося укласти договір про зберігання трьох об’єктів цивільної оборони з майном спеціального призначення, як цього вимагає чинне законодавство. У «Текстерно» це, зокрема, мотивували тим, що кількість працюючих після приватизації зменшилась майже удев’ятеро, а через важке фінансове становище утримання цих об’єктів стане непосильним тягарем для підприємства. За законом, не можна їх передати і в комунальну власність чи в управління місцевим органам виконавчої влади. Попри це захисні споруди цивільного захисту мають особливий загальнодержавний статус і повинні належно утримуватись задля безпеки громадян, скажімо, при техногенних чи природних катастрофах.

У березні цього року Господарський суд Тернопільської області задовольнив вимоги Регіонального відділення ФДМУ частково, зобов’язавши «Текстерно» укласти договір про безоплатне зберігання лише одного об’єкта. У липні Львівський апеляційний суд це рішення скасував й постановив задовольнити вимоги РВ ФДМУ повністю. Законність цього рішення й підтвердив Вищий господарський суд України, відхиливши касаційну скаргу ВАТ «ТО «Текстерно».

Домігшись належного утримання захисних споруд цивільного захисту, Регіональне відділення ФДМУ таким чином відстояло право співгромадян на безпеку при виникненні надзвичайних ситуацій.

Прес-служба Регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ITF Грузія. Козлова і ...
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ