Прикарпатці отримали гуманітарну допомогу на 1,6 млн.грн.

Прикарпатці отримали гуманітарну допомогу на 1,6 млн.грн.

18.09.13 13:03 0 1089
З початку року на територію Івано-Франківської області було ввезено гуманітарної допомоги на 1,6 млн. гривень, вагою майже 113 тон. Найчастіше це вживані товари домашнього вжитку, засоби гігієни, медична апаратура та меблі, функціональні медичні ліжка та ін. Донорами виступали такі країни як Німеччина, Польща, Франція та Чехія.

Серед товарів, ввезених в якості гуманітарної допомоги, значну частку займають транспортні засоби. За вказаний період ввезено 28 автомобілів для інвалідів та благодійних організацій.

Нагадаємо, звільнення від оподаткування товарів (робіт, послуг) гуманітарної допомоги здійснюється у порядку, встановленому Податковим кодексом України, Митним кодексом України та Законом України «Про гуманітарну допомогу». Порядок митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2000 № 544.

Митне оформлення гуманітарного товару здійснюється митницею за місцезнаходженням його отримувача тільки після проведення відповідного санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю.

Декларування гуманітарного товару здійснюється його отримувачем самостійно або за його заявою митним брокером. Заява на декларування, складена у довільній формі, подається отримувачем гуманітарної допомоги до митниці за його місцезнаходженням.

Митне оформлення гуманітарного товару із звільненням від оподаткування митними платежами здійснюється митними органами за наявності рішення відповідного спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги про визнання товару гуманітарною допомогою з урахуванням положень.

Нагадаємо, частиною 1 ст. 3 Закону України «Про гуманітарну допомогу» визначено, що підставою для започаткування процедури визнання допомоги гуманітарною є письмова пропозиція донора про її надання. Підставою для здійснення гуманітарної допомоги в Україні є письмова згода отримувача гуманітарної допомоги на її одержання. Отримувач гуманітарної допомоги має такі самі права на її використання, що і набувач гуманітарної допомоги.

Визнання товарів (робіт, послуг) гуманітарною допомогою здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, у кожному конкретному випадку з урахуванням таких особливостей.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пісенний ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ