У Львівській області "Звичайний олівець вирішує долю"

У Львівській області "Звичайний олівець вирішує долю"

18.09.13 13:04 0 1117
Стрийські правоохоронці 16 вересня разом з представниками громадської організації «Молодь Стрийщини» вручили канцелярські товари підліткам, які перебувають на профілактичному обліку в міліції. Цей захід став завершенням благодійної акції, яку проводила у місті громадська організація.

У Стрию добігла до завершення благодійна акція «Шкільний портфель сироті», яку проводила громадська організація «Молодь Стрийщини». Завдяки небайдужості пересічних громадян та місцевих підприємців шкільні портфелики зі всім необхідним канцелярським приладдям були передані дітям-сиротам, вихованцям дошкільного навчального закладу №15.

Окрім цього, на завершення акції у одному із торговельних закладів міста було розміщено промостійку зі символічною назвою «Звичайний олівець вирішує долю». Рекламну стійку та плакати на замовлення громадської організації розробили та виготовили працівники київського креативного агентства «Мічурін». Задумка організаторів акції полягала у тому, щоби привернути увагу громадськості до проблем дітей-сиріт та проблеми злочинності серед неповнолітніх зокрема.

На думку благодійників, однією з причин дитячої злочинності, є неналежний догляд за дітьми батьків або їхня відсутність. Діти, які ростуть без батьків або у неблагополучних сім’ях, прагнуть жити так, як усі. Інколи намагаються досягти цього шляхом крадіжок та інших злочинів.

Відтак, на промостійці зображений хлопчик, який стоїть біля шкільної дошки. На цю картинку за допомогою магнітних пазлів накладається інше зображення – той самий хлопчина з цигаркою та пивом, а за його плечима - приміщення тюремної камери. Для того, щоб узяти участь у акції необхідно було придбати зошит, ручку або олівець та кинути їх у портфелик, а тоді зняти зі стійки магнітний пазлик. Таким чином благодійники, зробивши вклад олівцем чи зошитом, пазл за пазлом звільняли хлопчика від його темного майбутнього, перегортали сторінку від поганого до доброго.

Частину канцелярських товарів, зібраних під час акції, Михайло Шмігельський та правоохоронці передали трьом підліткам, які перебувають на профілактичному обліку в кримінальній міліції у справах дітей.

Як зазначила Надія Хомин, оперуповноважена сектору кримінальної міліції у справах дітей, хлопці на облік потрапили за вчинення кримінальних правопорушень – крадіжок. Наразі вони дотримуються умов перебування на обліку та своєю поведінкою стверджують, що стали на шлях виправлення. Ці діти ростуть у неповних сім’ях, один з них позбавлений материнської любові, інший – батьківської турботи.

- Цьогоріч до нашої акції долучилося дуже багато небайдужих громадян та місцевих підприємців, - зазначив Михайло Шмігельський,- і ми змогли забезпечити всім необхідним канцелярським приладдям дітей-сиріт. Проте, я не міг залишити поза увагою дітей, які перебувають на обліку в міліції. Зараз вони стоять перед вибором: навчання та світле майбутнє чи вулиця, алкоголь, злочин і тюрма. Кожна доросла людина завжди має право вибору. Завдання дорослих – допомогти зробити правильний вибір дитині, яка оступилася, вчинила правопорушення. А цей маленький подарунок має засвідчити, що їхня доля нам не байдужа. У них попереду ще ціле життя. Сподіватимемося, що неповнолітні правопорушники налагодять своє життя і більше не вчинятимуть протиправних дій.

До слова, як повідомив Михайло Шмігельський, незабаром промостійку буде розміщено у книгарні «Назарет», що знаходиться у приміщенні церкви Усіх Святих Українського Народу м.Стрия. Тож усі охочі матимуть змогу допомогти зібрати подарунки для дітей-сиріт до свята Миколая.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Прикарпатці отримали ...
Наступна новина: Буковинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ