У Львові суд поставив крапку у справі щодо групи фармацевтів, які масово збували людям підроблені ліки

У Львові суд поставив крапку у справі щодо групи фармацевтів, які масово збували людям підроблені ліки

18.09.13 13:07 0 929
Залізничним судом міста Львова розглянуто матеріали кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 321 зн.1 КК України щодо фальсифікації та обігу фальсифікованих лікарських засобів.

Нагадаємо, що восени минулого року працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції під процесуальним наглядом та спільно з прокуратурою області викрили групу фармацевтів, які збували через приватне підприємство підроблені ліки. Були виявлені місця виготовлення та зберігання підроблених медикаментів.

У ході проведення досудового розслідування було встановлено, що аптекарі збували підроблені ліки громадянам Західного та інших регіонів держави.

По справі проведено декілька десятків експертиз. Серед вилучених підробок найбільш відомі такі медичні препарати як Уролесан, Амізон, Терафлю, Мезим форте, Но-Шпа, Бісептол, активоване вугілля, Лінекс, Фезам, Доларен, Терафлю від грипу, дитячий Анаферон та інші. Усього експертами підтверджено фальсифікат більше п’ятьох десятків найменувань ліків.

Учасники незаконних угод до судового засідання перебували за ґратами.

Вироком суду усіх фігурантів справи засуджено до 5 років позбавлення волі (із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки) з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів та майна.

Вирок суду вступив у законну силу.

УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: У Волинській області вкрали ...

КОМЕНТАРІ