Тернополянин Тарас Шевчук став переможцем Всеукраїнських велоперегонів пам’яті Володимира Філіпенка

Тернополянин Тарас Шевчук став переможцем Всеукраїнських велоперегонів пам’яті Володимира Філіпенка

18.09.13 13:01 0 967
120 велосипедистів із 11 областей України та двадцяти спортивних клубів стали учасниками Всеукраїнських велоперегонів пам’яті тернополянина Володимира Філіпенка, які впродовж трьох днів тривали у Тернополі. Відбувались вони у чотирьох вікових групах: юнаки, молодші юнаки, дівчата і молодші дівчата, у таких видах, як індивідуальні групові гонки, індивідуальна гонка на час та перегони «Критеріум».

Як розповів голова Тернопільської обласної федерації велоспорту, голова організаційного комітету велоперегонів Олександр Бірюков: «Ці змагання присвячені нашому земляку Володимиру Філіпенку. Він був першим майстром спорту з велоспорту на Тернопільщині, виконавши цей норматив у далекому 1956 році. Працював багато років тренером, серед його вихованців - близько двадцяти майстрів спорту. Ось уже 19 років, як Володимира Філіпенка, на жаль, немає з нами. Але на вшанування пам’яті цього чудового спортсмена, тренера, його друзі, колеги, вихованці вже 19 років поспіль проводять такі велосипедні перегони».

За підсумками трьох днів змагань переможцем серед юнаків став 16-річний тернопільський велосипедист, майстер спорту Тарас Шевчук. Тарас виграв індивідуальну групову гонку на час, показавши результат 14 хвилин 03 секунди. Також вже другий рік поспіль він став переможцем у перегонах «Критеріум», які проходять в останній день змагань вулицями міста. До речі, минулого року спортсмен теж був першим у загальному заліку цих перегонів. Тарас – вихованець обласної школи вищої спортивної майстерності, де тренується під керівництвом тренера Володимира Павелка.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ