На Тернопільщині підприємства віддали людям 5,7 млн. грн. заборгованої зарплати

На Тернопільщині підприємства віддали людям 5,7 млн. грн. заборгованої зарплати

18.09.13 13:07 0 1075
Зарплати «у конвертах» і нелегальне використання праці людей – найпоширеніші порушення трудового законодавства, які допускають суб’єкти господарювання Тернопільської області.

Несумлінних роботодавців заслуховують на засіданнях спільних з органами місцевої влади комісій. Як зазначив начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, цього року заслухано керівників 101 підприємства, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати. Після співбесід на 80 підприємствах людям виплатили зароблене і ліквідували заборгованість на суму 5,7 млн. грн., а до бюджету надійшло майже 1,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 62 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Також працівники Міндоходів провели індивідуальну роз’яснювальну роботу з керівниками ще 127 підприємств, за наслідками якої 119 організацій погасили заборгованість із виплати зарплати в сумі майже 6,1 млн. грн. і перечислили до бюджету понад 1,3 млн. грн. вказаного податку та 10,7 тис. грн. ЄСВ.

На особливому контролі у територіальних органів Міндоходів області спільно з органами місцевої влади перебуває додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці. З початку року заслухано керівників 786 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 673 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати і, як наслідок, до бюджету надійшло 606,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 204 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. В органи прокуратури передано інформацію на 227 підприємств, де мали місце факти виплати заробітної плати нижче встановленого мінімуму.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Львові суд поставив ...

КОМЕНТАРІ