Ректор Українського католицького університету відзначив позитивні зміниу діяльності львівської транспортної міліції

Ректор Українського католицького університету відзначив позитивні зміниу діяльності львівської транспортної міліції

18.09.13 16:04 0 1109
Доброю традицією стали зустрічі особового складу Управління МВС України на Львівській залізниці з цікавими людьми.

Серед них і духовні гості. Богдан Прах відомий широкому колу українців як в Україні, так і далеко поза її межами. Отець-доктор Богдан Прах ректор Українського католицького університету.

Робота правоохоронців вимагає зосередженості та витримки, потребує багато зусиль, тому щоб не втратити духовної підтримки священики-капелани надають душпастирську опіку правоохоронцям транспортної міліції.

Взаємодія міліції і церкви реалізовано через найрізноманітніші форми роботи. Священики беруть участь у профілактичних заходах, разом з правоохоронцями відвідують неблагополучні сім'ї, ведуть роз'яснювальні бесіди з проблемними підлітками, освячують будівлі і приміщення органів внутрішніх справ, проводять лекції для самих співробітників міліції, надають їм допомогу в подоланні духовної кризи, якщо в цьому є необхідність, - зазначив начальник Управління Володимир Дитюк.

Новопризначений ректор Українського католицького університету Богдан Прах виступив перед особовим складом Управління МВС України на Львівській залізниці та його керівництвом. Досить цікаво відбувалась розмова з ректором, він розповів про свою долю, яка направила його до України, адже сам він уродженець та громадянин Республіки Польща. Як сам він зазначив, у нього одне життя і тільки для України. Незважаючи на те, що більше часу проводить у закордонних відрядженнях, він завжди повертається назад, адже тут його «життя» - університет.

У своїй промові отець відзначив необхідність визначення шкали цінностей. Доцільно починати з самого себе, відноситься до інших так, як хотів би, щоб ставилися до тебе. Ось важливі принципи. На зустрічі були порушені питання духовності і моральності, закону і моралі, честі і справедливості. Наше суспільство потребує «лікування», йому необхідно виробити імунітет на різні «конвульсії». Молоде покоління, як та губка швидко втягує у себе негатив, тому потрібно направляти їх на правильних шлях.

Розповідями про діяльність університету дуже зацікавила правоохоронців у яких є діти шкільного та дошкільного віку, адже для дітей такого віку створені іноземні мовні гуртки з розважальними іграми. Ректор Університету ласкаво запросив усіх бажаючих познайомитись з їхнім навчальним процесом.

Даний університет готує корисних людей необхідних для усіх верст суспільства. Цікавим методом навчання є поєднання двох процесів - освіта та виховання, які не можуть існувати один без одного. У центрі розвитку особистості організовуються вечірні розмови з відомими світовими людьми, студенти протягом десятка днів мають змогу поближче поспілкуватись із першими особами. Обов’язковою умовою навчання є також відправлення на навчання закордон, задля отримання міжнародного досвіду.

Завершуючи бесіду отець Богдан - благословив очільника транспортної міліції та весь особовий склад і висловив надію на подальшу плідну роботу щодо профілактики правопорушень. В знак подяки за хорошу бесіду та атмосферу духовності, від колективу транспортної міліції Володимир Дитюк подарував путівник по старому Львову - книгу «Львівська поштівка».

Нагадаємо, що подібні бесіди проходять з представниками духовенства не вперше, міліціонери висловили надію на те, що аналогічні зустрічі стануть носити регулярний характер.

Підрозділ по зв’язках громадськістю

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях затримали ...
Наступна новина: Луганські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ