Луганські міліціонери вилучили 246 пакетів курильних сумішей

Луганські міліціонери вилучили 246 пакетів курильних сумішей

18.09.13 16:10 0 1133
На проблему поширення курильних сумішей на території Луганської області неодноразово звертали увагу, як працівники міліції, так і громадськість.

Протягом 2013 року понад 20 фактів зберігання та розповсюдження курильних сумішей було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Але складність притягнення до кримінальної відповідальності за дане правопорушення полягає в проведенні досліджень цих сумішей. Наукової класифікації курильних сумішей не існує, систематизувати різновиди даного продукту вчені просто не встигають - з кожним днем їх стає все більше і більше.

Курильна суміш - це загальна назва ароматизованих трав'яних зборів, які викликають психоактивні ефекти при курінні. Активною речовиною є синтетичні каннабіноїди та різні їх сполуки. Складність боротьби з курильними сумішами полягає в тому, що постійно виникають нові формули сполуки.

Працівники міліції постійно проводять різні заходи з виявлення та ліквідації пунктів реалізації курильних сумішей. Але досягти конкретних результатів із даної проблеми можна буде після введення заборони на законодавчому рівні всіх складових курильних сумішей.

До чергової частини Лисичанського МВ ГУМВС України у Луганській області в телефонному режимі звернувся місцевий житель, який побажав залишитися невідомим і розповів, що в районі центрального ринку в одному з кіосків продають курильні суміші.

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група і, дійсно, в одному з торговельних кіосків працівники міліції виявили та вилучили 246 запаяних пакетів із сумішшю з характерними ознаками психотропних речовин, які були приготовлені для реалізації. Дівчина, яка перебувала в кіоску, на питання працівників міліції, кому належить даний товар, відповіла, що вона всього лише реалізатор, працює перший день і нічого не знає.

Даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками статті 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних речовин або їх аналогів» КК України. Проводиться досудове слідство. Вилучені суміші будуть направлені на дослідження до міста Донецьк або Київ.

Відділ зв'язків із громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ректор Українського ...
Наступна новина: У Чернівцях затримали ...

КОМЕНТАРІ