Одеські транспортні міліціонери провели профілактичні бесіди з батьками школярів

Одеські транспортні міліціонери провели профілактичні бесіди з батьками школярів

18.09.13 17:25 0 1153
Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України на Одеській залізниці відвідали Одеську гімназію № 4, де під час батьківських зборів домовились про спільні зусилля по профілактиці дитячих правопорушень.

Виконуюча обов’язки начальника СКМСД Управління старший лейтенант міліції Вікторія Савенко та старший оперуповноважений сектору капітан міліції Тетяна Носуленко часті гості в цьому навчальному закладі. З учнями проводяться бесіди про здоровий спосіб життя, а також про шкоду, яку можуть спричинити людині, особливо молодій, паління, алкоголь та наркотики. В ігровій формі проходять вікторини про безпеку поведінки на залізниці, демонструються тематичні відеофільми. Але, як відомо, основне виховання дітей починається з сім’ї, і саме від батьків часто залежить, як себе поводять їх діти в складних життєвих ситуаціях. Тому правоохоронці скористалися першими батьківськими зборами в новому навчальному році, щоб поспілкуватися з батьками школярів.

Працівники міліції розділились на дві групи і разом із заступниками директора з навчально-виховної роботи провели бесіди в дванадцяти класах.

Так, Вікторія Савенко спільно з педагогом Тетяною Шепер спілкувались з батьками двох 9-х, двох 10-х та двох 11-х класів. Коли працівник міліції заходила в клас, перша думка батьків була, а чи не накоїв чогось хтось із учнів. Але Вікторія Едуардівна відразу заспокоювала присутніх, що вона тут для того, аби попередити правопорушення та розповісти їм про небезпеку, яка може спіткати як дітей, так і дорослих через необережну поведінку на об’єктах залізниці.

Правоохоронець повідомила, що між сектором КМСД УМВС України на Одеській залізниці і адміністрацією гімназії укладено угоду про співпрацю, яка передбачає проведення правоохоронцями систематичної профілактичної роботи серед школярів. Планується проведення Днів здоров’я, відвідування міліцейського відомства, вивчення окремих нормативно-правових актів, які стосуються неповнолітніх.

Батьки були приємно вражені таким підходом до правового виховання дітей, а мама одного з 9-класників Ірина Миколаївна висловила загальну надію на те, що спільними зусиллями працівників міліції і батьків можна вплинути на поведінку підлітків і запобігти правопорушенням.

«Ми робимо все можливе для того, щоб діти бачили в правоохоронцях своїх захисників і старших наставників», – відмітив заступник начальника Управління полковник міліції Володимир Чеховський, - «адже правопорушення краще попередити, ніж потім неповнолітнім чи їх батькам відповідати за скоєне, не кажучи вже про можливі непередбачувані наслідки таких дій» - додав правоохоронець.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заради безпеки життя і ...
Наступна новина: У рамках кампанії з безпеки ...

КОМЕНТАРІ