У Рівному відбулося засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

У Рівному відбулося засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

18.09.13 13:35 0 1010
В залі засідань Рівненського міськвиконкому відбулося чергове засідання Рівненської міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Засідання проводилося за участі представників управління освіти, служби у справах дітей, управління юстиції, податкової інспекції, управління культури і туризму, міського відділу УМВС, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники інститутів громадянського суспільства.

Про захист прав дітей-сирт та дітей, позбавлених батьківського піклування проінформувала директор Рівненського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Талт Людмила Гнатівна. Вона акцентувала увагу присутніх на законодавчому регулюванні цього питання та доповіла про практичні аспекти роботи центру.

Обговорювалося також і питання тютюнопаління школярів. Як зазначила головний спеціаліст Рівненського міського управління юстиції Боковець Вікторія Павлівна, це питання є актуальною проблемою сьогодення, має свою динаміку та закономірності розвитку. І лише правильний приклад батьків плюс державна політика боротьби з палінням, закріплена на законодавчому рівні, дадуть позитивний результат у вихованні молодого покоління.

Жваве обговорення викликав виступ начальника інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м.Рівному Матвійчук Ірини Миколаївни, яка ознайомила учасників засідання з рядом електронних сервісів Міністерства доходів і зборів, що створені на допомогу платникам податків у поданні звітності, отриманні певної інформації, довідок, у електронному спілкуванні з працівниками податкової та митної служб у сфері адміністрування податків, здійснення митного контролю та митного оформлення. Було відмічено, що позитивні зміни у податковій службі направлені на формування взаємної довіри між нею та платниками податків, підвищення рівня податкової культури громадян, яка є частиною їх правової культури.

Усі присутні в своїх доповідях акцентували увагу на співпрацю органів виконавчої влади, засобів масової інформації, освітніх закладів, установ, організацій в напрямку правової освіти населення, а також окреслили проблемні питання в роботі. За результатами засідання прийняті конкретні рекомендації, які направляються всім членам МКМР до відома, виконання та використання в роботі.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ITF Грузія. Позніхіренко і ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ