У Рівненській області легалізація робочих місць - запорука економічного розвитку

У Рівненській області легалізація робочих місць - запорука економічного розвитку

18.09.13 13:50 0 1134
У рамках Місячника легалізації трудових відносин, який проходить в м.Кузнецовськ упродовж вересня, в міському центрі зайнятості організували цикл семінарів для роботодавців «Легалізація робочих місць – запорука економічного розвитку».

Тематика цих семінарів орієнтована на практичне застосування працедавцями міста нових вимог у сфері зайнятості населення з метою запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми. Під час семінарів, які були проведені минулого тижня, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Наталія Павлова наголосила на важливості легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці, розповіла про заходи місячника, а також інформаційно-роз’яснювальну роботу за участю усіх зацікавлених державних структур щодо легального використання праці найманих працівників.

Увагу працедавців на питаннях детінізації доходів, розміру заробітної плати, середньооблікової чисельності працівників, зокрема тих, що виконують роботи за договором цивільно-правового характеру та за яких сплачуються податки і збори (обов’язкові платежі), зосередила начальник відділу доходів і зборів з фізичних осіб Кузнецовської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області Людмила Шоломей. Після обговорення теми учасники дійшли висновку, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі чимало негативного як для працедавця, так і для найманих працівників. Адже працівник свідомо позбавляє себе права мати повний страховий стаж, згідно з яким обраховується пенсія, лікарняні виплати у разі хвороби та матеріальна допомога у випадку безробіття, а роботодавець, незаконно використовуючи найману працю, експлуатує людину. Причому, використання нелегальної праці позбавляє роботодавця законного права вимагати від працівника сумлінного ставлення до виконання своїх обов’язків.

Заходи місячника легалізації трудових відносин тривають.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обама закликав до ...

КОМЕНТАРІ