У Волинській області соціальне явище чи професія?

У Волинській області соціальне явище чи професія?

19.09.13 08:09 0 996
Уже давно жебрацтво із соціального явища переросло у професію. Причому таку, для якої не потрібно спеціального навчання чи особливих знань. Головне – правильний підхід, якомога більше жалісливих слів, а ще краще – маленька дитина на руках або довідка про хворобу. Так звані жебраки «працюють» всюди: біля церков, магазинів та кав’ярень, на автостанціях і просто на вулиці.

Аби якось запобігти цьому явищу, кримінальна міліція у справах дітей Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області спільно зі службою у справах дітей Луцької міської ради та Луцьким міським управлінням освіти працюють над виконанням завдань, спрямованих на недопущення бездоглядності та жебракування дітей, втягнення дорослими особами підлітків у злочинну діяльність, наркоманію, жебракування, інших асоціальних проявів у підлітковому середовищі.

Правоохоронці проводять рейди та перевірки ринків, автостанцій, залізничного вокзалу, інших можливих місць появи осіб, які використовують малолітніх дітей для заняття жебрацтвом. А відтак за жебрацтво на території обласного центру було затримано 6 неповнолітніх дітей віком від 10-ти до 16-ти років, яких відповідно відправили в дитячий притулок, що у місті Рожище. Батьків вказаних неповнолітніх притягнуто адміністративної відповідальності за статтею 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазвичай до обласного центру жебракувати приїздять із інших населених пунктів. Багато хто з дітей не зізнається, що збирати милостиню їх примушують батьки. Трапляється і навпаки: батьки самі не знають, чим займаються їхні діти.

Питання запобігання бездоглядності, безпритульності, бродяжництва та жебрацтва в дитячому середовищі перебуває на особливому контролі у керівництва управління, тому в подальшому планується щодекадно проводити спільні рейди зі службою у справах дітей Луцької міської ради з метою виявлення та попередження бродяжництва та жебракування серед дітей.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ITF Грузія. Козлова в ...
Наступна новина: Заради прибутків ...

КОМЕНТАРІ