На Хмельниччині проведено навчання по ліквідації наслідків масової загибелі свиней внаслідок ураження вірусом африканської чуми

На Хмельниччині проведено навчання по ліквідації наслідків масової загибелі свиней внаслідок ураження вірусом африканської чуми

19.09.13 08:17 0 765
18 вересня на свинофермі ПрАТ «Зернопродукт МХП» у с. Коров’є Теофіпольського району відбулось тактико-спеціальне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з масовою загибеллю свиней, уражених вірусом африканської чуми.

Людина на африканську чуму не хворіє, але ця хвороба дуже швидко розповсюджується і характеризується високою захворюваністю та летальністю тварин (98-100%). Захворіти африканською чумою можуть домашні і дикі свині, незалежно від віку і породи. У Хмельницькій області всього нараховується 127 свиногосподарств, в яких утримується понад 83 тис свиней.

Згідно задуму навчань, на свинофермі виявлено шість загиблих поросят. Лабораторні дослідження підтвердили діагноз ветеринарного лікаря господарства – африканська чума свиней. Силами служби охорони громадського порядку організовано оточення небезпечного району та впроваджено карантинні заходи. На місці виникнення надзвичайної ситуації проведена підготовка місць утилізації загиблих тварин. Підрозділи ДСНС розгорнули пункти санітарної обробки техніки та особового складу.

У визначеному місці проведено утилізацію загиблих свиней шляхом спалювання. Уся техніка та особовий склад, що брали участь у заходах з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, підлягали ретельній санітарній обробці.

З метою недопущення виникнення паніки серед місцевого населення організовано інформування та роз’яснювальну роботу через засоби масової інформації. Координацію робіт щодо ліквідації надзвичайної ситуації здійснювала мобільна оперативна група ГУДСНС.

Після завершення практичної фази учасники навчання переглянули навчальний фільм про вірус африканської чуми.

Дані навчання проводяться з метою перевірки готовності сил реагування, оперативних груп для організації та проведення епізоотичних заходів та здатності виконувати завдання за призначенням з ліквідації надзвичайних ситуацій усіма ланками територіальної підсистеми цивільного захисту області. Вони дозволяють у рази підвищити професійний рівень усіх тих, від кого залежить успіх ліквідації надзвичайної ситуації у разі масової загибелі свиней, уражених вірусом африканської чуми.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За тиждень в Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ